Consiliul de Administratie (CA) al SIF Banat-Crisana (SIF1) a marit din nou dividendul pentru anul 2010, acesta ajungand la 0,103 lei, comparativ cu cel de 0,04 lei, propus initial.
Luand in calcul cotatia de 1,13 lei/unitate stabilita in sedinta bursiera de joi pentru titlurile SIF1, randamentul noilor dividende este de 9,11%, cel mai mare in cazul societatilor de investitii financiare.

Anterior, conducerea SIF1 a decis majorarea nivelului dividendului brut propus actionarilor de la 0,04 lei/actiune la 0,06 lei/actiune. SIF Banat Crisana alocase initial una dintre cele mai mici sume pentru dividende dintre cele cinci SIF-uri.

Societatea a facut in 2010 un profit net de 63 milioane lei, cu aproape 44% sub cel inregistrat anul anterior. Avand in vedere cea mai recenta propunere pentru dividend, SIF1 va imparti cu actionarii 89,6% (56,5 milioane lei) din profitul pe anul trecut.

De la inceputul anului, capitalizarea SIF Banat Crisana a urcat cu 11,4%, pana la 620 milioane lei (151 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri