Ministerul Economiei considera ca privatizarea cu investitori strategici nu mai este o optiune, astfel ca institutia se orienteaza spre listarea la Bursa a companiilor din sectorul energetic, pastrand controlul acestora, informeaza Mediafax.
"In Ministerul Economiei credem ca privatitarea cu investitor strategic nu mai este o optiune, asa ca ne orientam catre listrarea pe bursa, pastrand pachetele de control in mana statului si incredintand conducerea unui manegement privat. Alta linie de actiune este crearea de firme mixte, solutie pe care o consideram ca fiind mai buna decat privatizarea cu investitor strategic, care stoarce cat poate fara sa investeasca mare lucru", a declarat joi Alexandru Sandulescu, director in Directia de energie din Ministerul Economiei.

El a adaugat ca Ministerul Economiei are in plan atragerea de parteneri pentru asocierea cu complexurile energetice Rovinari si Craiova in vederea constructiei unor grupuri energetice noi.

De asemenea, statul vrea sa construiasca si la Drobeta Turnu Severin o unitate pe gaze sau pe lignit.

Sandulescu a mai spus ca si Hidroelectrica are in vedere crearea de societati mixte pentru finalizarea constructiei unor hidrocentrale incepute inainte de 1990.

Ministerul Economiei va vinde la Bursa 9,84% din actiunile Petrom, operatiune care va fi urmata de plasarea pe piata de capital a unor pachete reprezentand cate 15% din titlurile Transelectrica, Transgaz Medias si Romgaz Medias.

Pachetul majoritar de actiuni la Petrom este detinut de grupul austriac OMV, statul avand controlul la celelalte trei companii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri