Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de joi in crestere usoara, insa pe fondul unei lichiditati extrem de scazute cauzata de lipsa a 35 din cele 73 de companii listate. Majoritatea acestora au fost suspendate pentru a se permite desfasurarea adunarilor generale ale actionarilor pe anul 2011.
BET, indicele celor mai lichide zece actiuni crestea cu 0,5% dupa prima ora de la startul sedintei de joi. Patru componenti importanti ai indicelui – Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, Transgaz si respectiv Transelectrica – lipsesc din piata in aceasta zi.

SIF Moldova (SIF2) era singura societate de investitii financiare care se tranzactiona, celelalte patru SIF-uri fiind suspendate. Titlurile SIF2 cresteau cu 1,7% in deschidere.

Valoarea totala a tranzactiilor facute in piata spot a BVB depasea cu putin un milion de lei (0,26 mil. euro), in vreme ce pe Rasdaq rulajul total ajungea la 0,37 mil. lei (90.000 euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri