BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, nu are inca un calendar pentru listarea actiunilor bancii la Bursa de Valori Bucuresti, asa cum se promitea in contractul de privatizare al institutiei de credit. Dominic Bruynseels, CEO al BCR, sustine ca, daca s-ar realiza acum, listarea nu ar duce la o valoare de piata corecta pentru banca.
Managementul BCR nu are stabilit un calendar pentru listarea BCR si inca analizeaza daca este oportuna listarea si cand s-ar putea realiza acest proces.

"Cred ca listarea actiunilor BCR in acest moment pe bursa locala nu ar duce la o valoare de piata corecta. Volumele si lichiditatea de pe bursa locala (n.r. - Bursa de Valori Bucuresti) nu sunt adecvate pentru actiune de talia BCR", a declarat Dominic Bruynseels (foto), CEO al BCR, cea mai mare banca din Romania.

Listarea BCR pe bursa de la Bucuresti este asteptata de investitori de mai bine de trei ani, dar rabdarea le este pusa la incercare, iar faptele intarzie sa apara. Erste s-a angajat in contractul de privatizare sa listeze actiunile BCR pe piata locala, initial, pana in 2009, dar, ulterior, a amanat listarea pana in 2011.

Valentin Ionescu, CEO al Bursei de Valori Bucuresti, explica recent ca Erste nu vrea sa listeze BCR la bursa din cauza ca pretul actiunilor pe piata ar reflecta o valoare a bancii mai mica decat cea platita de austrieci in 2006. Erste Bank a preluat, in 2006, pachetul majoritar de actiuni BCR (aproape 61,88%), de la stat, BERD si IFC, pentru care a platit 3,75 miliarde de euro.

Citeste si: Bursa, prea mica pentru BCR. Poate fi fortata listarea celei mai mari banci?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri