Listarea fondului de investitii sud-african NEPI la Bursa de Valori Bucuresti a fost stabilita pentru data de 7 iunie, a declarat pentru wall-street.ro Dan Weiler, director executiv, directia corporate finance & investment banking a Bancii Comerciale Romane.
Consiliul Bursei a aprobat saptamana trecuta inceperea tranzactionarii titlurilor emise de fondului de investitii sud-african NEPI, pe segmentul "Alte Instrumente Financiare Internationale", Categoria A - Instrumente financiare asimilabile titlurilor de capital.

Pe doi iunie, intermediarii listarii - Intercapital Invest si BCR - in parteneriat cu emitentul organizeaza un seminar de prezentare al NEPI si listarii la BVB.

NEPI este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, cu active totale de 360,17 milioane euro la sfarsitul anului 2010. Actiunile fondului de investitii se tranzactioneaza deja pe segmentul AIM al London Stock Exchange si pe piata principala a Johannesburg Stock Exchange.

Citeste si Prima listare a unui fond imobiliar: Radiografia emitentului ce inaugureaza REIT's

Martin Slabbert, managing director al NEPI, a motivat decizia de listare prin dorinta de a facilita accesul investitorilor romani la portofoliul NEPI.

“Majoritatea companiilor care se listeaza la burse o fac in tarile unde au proprietati, iar noi avem 95% din portofoliu in Romania. Listarea la BVB va face mai accesibila participarea investitorilor romani la actiunile NEPI”, spune Martin Slabbert.

NEPI va lista la bursa din Bucuresti 100% din capitalul social al companiei, insa Slabbert evita estimarile cu privire la capitalul care va fi generat din listare. “Pentru noi, este o piata netestata si destul de mica, asa ca nu ne asteptam la volume mari de bani. Investitorii trebuie sa stie despre tine si sa-ti urmareasca mult timp activitatea pentru a-ti pune banii in companie. Asa ca trebuie sa incepem acum”, afirma el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri