Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea, spune ca noua economie, in contextul crizei din ultimii ani, ar trebui sa aiba ca rezultat o abordare mai atenta a politicienilor fata de sectorul bancar si de finantele publice.
„Guvernele tuturor tarilor ar trebui sa fie mai responsabile in administrarea bugetelor publice si in reducerea indatorarii tarilor. De asemenea, este importanta reglementarea pietelor de produse derivate care sunt inca in expansiune necontrolata si care pot crea probleme suplimentare. In plus, reformele sistemelor de pensii pot determina rate de economisire mai mari si in cheltuieli de consum mai reduse”, a declarat Konieczny, pentru wall-street.ro.

In opinia sa, noua economie va aduce o corelatie mai mare intre toate pietele. In acelasi timp, pietele de actiuni, cele emergente si cele de frontiera pot continua sa creasca mai repede decat cele dezvoltate, datorita cresterii economice accelerate.

„Daca Guvernele nu vor aborda problema derivatelor, vom continua sa vedem volatilitate crescuta”, a mai spus Konieczny.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

Legat de repozitionarea wall-street.ro, managerul Fondului Proprietatea apreciaza ca este o initiativa ce vine la timp, in contextul evenimentelor din Statele Unite ale Americii si Europa.

„In viitor, as fi interesat sa citesc materiale despre comportamentul investitorilor si impactul acestuia asupra pietelor financiare, iar in Romania, as dori sa vad mai multa atentie acordata chestiunilor de guvernanta corporativa in companii listate sau controlate de guvern”, a conchis Konieczny.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri