Romania a intrat in topul tranzactiilor futures realizate pe continentul european in 2011. Tara noastra ocupa locul 10 intr-un clasament condus de EUREX si Life NYSE Euronext.
Potrivit statisticilor stranse de Bursa din Varsovia si Federatia Burselor Europene, Romania ocupa locul 11 pe continent cu un volum al tranzactiilor futures ce ajunge la 54.337. In aceasta cifra nu au fost insa incluse tranzactiile cu contracte futures realizate pe Bursa din Sibiu (Sibex), principala piata a derivatelor din Romania.

Luandu-le in calcul si pe acestea, tara noastra ajunge la un volum de 1.667.806 contracte, aproape la egalitate cu Ungaria si peste Austria.

Eurex, bursa detinuta de catre Deutsche Borse si SIX Swiss Exchange, ramane campioana derivatelor in Europa, cu un volum tranzactionat de peste 486 milioane de contracte. Pe locul doi, la mare distanta, se afla grupul de burse Euronext Liffe (din Amsterdam, Bruxelles, Lisabona si Paris), cu un volum de 97 milioane de contracte.

Cel mai tranzactionat contract futures de anul trecut a fost cel jucat pe indicele Euro STOXX 50, care urmareste evolutia celor mai mari 50 de companii zona euro. Urmatoarele in top sunt contractele futures jucate pe principalii indici ai burselor din Germania, Franta si Marea Britanie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri