Cea mai privatizata companie din Romania are si un petitor perseverant: PCC SE. Dupa indelungi amanari, taraganari si esecuri ale privatizarii Oltchim, PCC nu a renuntat, ci din contra, si-a crescut participatia la peste 32%, dupa achizitia actiunilor detinute de Carlson Ventures.
Dupa esecul privatizarii de anul trecut, Carlson Ventures a decis sa-si retraga investitia in actiuni de la Oltchim SA, considerind ca situatia companiei si viitorul acesteia sunt incerte.

PCC SE a achizitionat actiunile detinute anterior de Carlson Ventures prin Nachbar Services Ltd. in baza Memorandumului de a actiona concertat cu privire la Oltchim SA, semnat intre PCC SE si Carlson Ventures in data de 17.06.2011 si notificat in timp util catre Bursa de Valori Bucuresti si Comisia Nationala de Valori Mobiliare.

“Investitia in actiuni la Oltchim SA si cresterea pachetului de actiuni detinut de PCC SE in Oltchim SA la nivelul de 32.2529% confirma faptul ca in pofida situatiei financiare dificile a combinatului chimic si a rezultatelor privatizarii recente a Oltchim SA, PCC SE este gata sa coopereze pentru salvarea companiei si sa rezolve problemele care blocheaza dezvoltarea Oltchim SA. Grupul german PCC SE este un investitor strategic la Oltchim SA si trateaza aceasta investitie drept una de lunga durata si vitala pentru dezvoltarea Oltchim SA intr-o maniera sanatoasa. PCC SE doreste transformarea Oltchim intr-o companie profitabila, in beneficiul actionarilor, angajatilor si comunitatii locale“, se arata intr-un comunicat al grupului german.

Astfel, PCC SE isi reconfirma interesul pentru implementarea de urgenta a restructurarii companiei si aplicarea solutiilor de afaceri la Oltchim SA, care ar putea garanta supravietuirea companiei si dezvoltarea acesteia pe viitor si anunta ca este interesata in continuare in participarea la privatizarea Oltchim SA, in momentul in care procesul de privatizare va fi reluat.

In toamna anului trecut, privatizarea Oltchim s-a transformat intr-un veritabil circ mediatic si s-a finalizat cu un esec memorabil, dupa ce Dan Diaconescu nu a dovedit ca detine suma necesara pentru cumpararea actiunilor. Asteptata indelung de intreaga piata, esecul privatizarii a avut efecte puternic negative pentru angajati, investitori si guvernanti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri