Daniela Lulache (foto), fosta sefa a Fondului Proprietatea, recent desemnata in functia de director general al Nuclearelectrica ar putea incasa pana la 210.000 de euro pe an de la compania de stat, fara a include eventualele bonsuri de performanta.
Daniela Lulache a fost numita la conducerea Nuclearelectrica in luna mai, la propunerea consultantului Quest Advisors, desemnat sa gaseasca un manager privat pentru companie. Lulache nu are experienta in domeniul nuclear si este de profesie economist.

Suma este mai mult decat dubla fata de cat castiga managerii de centrale nucleare din afara tarii, unde media superioara urca la aproximativ 100.000 de dolari, potrivit unui studiu al CB Salary.

Maine se va desfasura Adunarea Generala a Actionarilor Nuclearelectrica, unde se vor decide remuneratiile managerilor si administratorilor.

Potrivit unor surse din piata, Comitetul de Nominalizari si Remuneratii al companiei a inaintat AGA o recomandare, stabilind limitele indemnizatiei lunare propuse directorilor executivi (inclusiv ale directorului general) intre un minimum de 62.400 lei (14.200 euro) si un maximum de 76.800 lei (17.500 euro).

Si ceilalti membri din CA vor beneficia de salarii importante, daca in AGA vor fi aprobate celelalte recomandari ale Comitetului de Nominalizari si Remuneratii. Conform propunerilor, membrii Consiliului pot fi recompensati pentru performanta financiara a companiei, fiind indreptatiti sa primeasca bonusuri de pana la 12 salarii lunare daca indeplinesc anumite criterii de performanta.

In caz ca actionarii aproba limitele de indemnizatie mentionate mai sus, un membru al Consiliului va avea un salariu anual de pana la 84.000 de euro. Daniela Lulache este si membru in CA.

De asemenea, Nuclearelectrica ar plati pentru revocarea nejustificata toate salariile pana la sfarsitul mandatului unui administrator, desi practica obisnuita este de a plati doar sase salarii lunare.

In cazul in care actionarii aproba limitele de indemnizatie mentionate mai sus, un membru al Consiliului revocat in primele luni dupa numire ar costa compania pana la 168.000 de euro.

Lulache a fost in trecut sefa Fondului Proprietatea, fiind desemnata in aceasta functie de catre statul roman. Ea a plecat din aceasta pozitie dupa o serie de dispute interne. Lulache a starnit mai multe controverse dupa ce au fost publicate castigurile salariale si din bonusuri pe care le-a inregistrat in 2009 si care au avut o valoare de 1,86 mil. lei. In plus, Lulache a mai primit si 12 salarii compensatorii in valoare totala de circa 260.000 dolari.

Nuclearelectrica este asteptata sa se listeze pe Bursa de la Bucuresti in luna iulie. Compania este unul dintre cei mai mari producatori de energie din Romania, cele doua reactoare nucleare operate de CNE Cernavoda asigurand circa 20% din intreaga energie produsa in tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri