Raportul de control aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara ( ASF) asupra activitatii SAI Certinvest contine recomandari pentru buna desfasurare a operatiunilor, dar si o serie de sanctiuni care vizeaza aspecte tehnice, de raportare sau interpretari diferite ale reglementarilor, reglementari ce urmeaza a fi ajustate in perioada urmatoare, potrivit unei reactii Certinvest, conform News.ro.

Controlul asupra activitatii Certinvest , derulat de ASF in iunie 2015, face parte din misiunea constanta de supraveghere a autoritatii.

"Raportul aprobat de Consiliul ASF saptamana trecuta contine recomandari pentru a asigura in continuare buna desfasurare a operatiunilor Certinvest si pentru alinierea activitatii la viziunea ASF privind dezvoltarea pietei", a declarat directorul general al companiei, Horia Gusta.

Totodata, ASF a propus o serie de sanctiuni care vizeaza aspecte tehnice, de raportare sau interpretari diferite ale reglementarilor, pe care Certinvest si reprezentantii ASF le vor ajusta in perioada urmatoare, in comun.

"Certinvest colaboreaza in mod constant cu reprezentantii ASF pentru alinierea la toate rigorile practicilor din industrie", a punctat Gusta.
Consiliul ASF a aprobat miercuri Raportul controlului periodic efectuat la SAI Certinvest si Analiza diagnostic a societatii realizata de Directia Supraveghere si Control a Sectorului Investitii si Instrumente Financiare din cadrul institutiei.

"Consiliul ASF a decis ca aspectele constatate sa faca obiectul unui plan de masuri care stabileste in sarcina societatii responsabilitati si termene precise de remediere pentru fiecare situatie in parte, stabilind totodata si un numar de sanctiuni", a transmis marti autoritatea, intr-un comunicat.

Institutia a precizat ca respectarea si indeplinirea obligatiilor de catre societatea de investitii va fi monitorizata permanent, iar informarea despre rezultate si analiza situatiei se va realiza trimestrial sau semestrial, in cadrul Consiliului.

SAI Certinvest este o companie independenta de administrare de active, cu o vechime de peste 20 de ani pe piata locala, care are in administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (inchise si deschise), dar si portofolii individuale.C

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri