Compania Electrica, care detine trei dintre cele opt distributii regionale de energie electrica, si-a planificat pentru anul viitor investitii de 180-190 milioane euro in sectorul de distributie, la nivelul celor trei filiale, a declarat directorul general al companiei, Dan Catalin Stancu, intr-un interviu acordat News.ro.

”Avem un plan de investitii pentru anul viitor, evident in distributie, extrem de ambitios. E ceva ce probabil nu a mai fost incercat inca, vorbesc de valoare. Avem spre 180-190 milioane euro pe cele trei filiale, este un plan extrem de ambitios pe care trebuie sa il realizam”, a afirmat Stancu, pentru News.ro.

Alte cateva milioane de euro vor fi investite in alte directii. In ceea ce priveste rezultatele financiare estimate pentru acest an, managerul Electrica spune ca ”se asteapta sa fie in linie cu bugetul”. Unul dintre obiectivele pentru anul viitor va fi ”realizarea unei cresteri sustenabile, sanatoasa, a indicatorilor financiari, a profitului net si a profitului EBITDA”. Managerul companiei a mentionat ca imbunatatirea calitatii serviciilor va fi una din prioritatile companiei.

Compania a avut un profit net de 466 milioane lei (circa 103 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 9% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii usoare a veniturilor operationale. Electrica a obtinut venituri operationale de 4,19 miliarde lei in primele noua luni, in crestere cu 1,4% fata de perioada echivalenta din 2015, in timp ce cheltuielile operationale au stagnat la 3,64 miliarde lei.

Grupul a distribuit 12,98 TWh de curent electric catre 3,67 milioane de clienti, in crestere de 2,1% fata de perioada similara a anului anterior. Electrica detine trei dintre cele opt distributii regionale de energie electrica si este o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar actionarii privati, intre care fonduri de investitii straine, detin peste 50% din actiuni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri