Compania specializata in creterea pasarilor Avicola Iai (AVIM), controlata de Gigi Becali, a afiat in primul semestru din 2007 un profit net de 646.000 lei, de patru ori mai mare decat in intervalul similar din 2006, i o cifra de afaceri in scadere cu 6,3%, a informat joi societatea.

Anul trecut, Avicola Iai a afiat un profit net de 165.500 lei. In prima jumatate a acestui an, afacerile Avicola Iai au scazut cu 6,3%, la 16,5 milioane lei (5,26 milioane euro), comparativ cu intervalul echivalent din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 17,63 milioane lei.

Avicola Iai este specializata in creterea pasarilor pentru carne i oua, industrializarea carnii de pasare, producerea de nutreturi combinate i prelucrarea carnii de pasare i deruleaza operatiuni de achizitie de cereale pentru producerea furajelor.

Compania are un capital social de 13,77 milioane lei, divizat in 5,5 milioane actiuni. Actionarul majoritar, Gigi Becali, detine 68,10% din capital, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are 20,47% din actiunile companiei, potrivit ultimei raportari transmise catre Rasdaq, in iunie 2005.
Actiunile Avicola Iai se tranzactioneaza categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul AVIM. Ultima cotatie a actiunilor Avicola Iai a fost de 3 lei, in edinta din 24 august, ceea ce da o capitalizare de 16,52 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri