Titlurile Banca Transilvania (TLV) sunt suspendate de luni de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), deoarece Depozitarul Central urmeaza sa opereze majorarea capitalului social al companiei cu 217,66 milioane lei.

In aprilie, actionarii Bancii Transilvania au aprobat o majorare de capital cu 217,66 milioane lei, prin incorporare de rezerve (in valoare de 178,36 milioane lei) si aport in numerar (in valoare de 39,3 milioane lei). Pentru incorporarea rezervelor au fost emise circa 1,783 miliarde actiuni Banca Transilvania. Pentru aportul in numerar, in cuantum de 10%, au fost emise 393,3 milioane actiuni, pretul de subcriere fiind de 0,35 lei.

Astfel, actionarii bancii existenti la data de 11 mai au beneficiat de 45,3% titluri gratuite si au subscris 387,57 actiuni, reprezentand 98,52% din actiunile emise pentru majorarea cu aport in numerar. Restul de 5,785 milioane actiuni Banca Transilvania, reprezentand 1,48% din actiunile emise pentru majorarea cu cash, au fost oferite spre subscriere salariatilor bancii, la pretul de 0,36 lei. De curand, s-a incheiat si operatiunea prin care angajatii Bancii Transilvania (TLV) au subscris toate actiunile oferite.

In urma operarii majorarii, Banca Transilvania va avea un capital de 611 milioane lei (181,2 milioane euro), divizat in 6,11 miliarde actiuni, cu o valoare de 0,10 lei.

Titlurile Banca Transilvania au crescut vineri cu 1,12%, la 0,905 lei, ceea ce confera bancii o capitalizare de 5,53 miliarde lei (1,657 miliarde euro), calculata la capitalul social majorat. Operarea acestei majorari de capital propulseaza Banca Transilvania pe locul al patrulea in topul capitalizarii de la BVB, devansand Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), care in prezent are o valoare de piata de 5,037 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri