Pretul monedei europene pentru sfarsitul anului a coborat in prima parte a acestei saptamani la aproape 3,33 lei, sub impactul statisticilor privind inflatia, pentru ca vineri cotatiile sa revina la nivelul de la inceputul intervalului si sa urce in final la 3,38 lei, spun analistii pietei.

In primele zile ale saptamanii, tranzactiile cu scadenta in decembrie 2007 au fost realizate la 3,3650 - 3,3700 lei/euro.

Miercuri, dupa ce Statistica a anuntat saltul inflatiei anuale la 6% in septembrie, cotatiile la termen ale monedei europene pentru finalul anului au atins un nivel minim, de 3,3355 - 3,3480 lei, arata un raport al bursei sibiene.

Totusi, spre sfarsitul saptamanii, "entuziasmul" jucatorilor s-a mai temperat, ceea ce a facut ca pretul euro pentru finalul anului sa urce vineri de la 3,36 la 3,38 lei.

Pentru scadenta martie 2008, preturile monedei europene au urcat in aceasta saptamana de la 3,40 la 3,41 lei, deoarece in randul investitorilor exista retinere in privinta evolutiei leului, spun brokerii.

Pretul euro pentru pentru iunie 2008 a stagnat la 3,39 lei, iar cotatia pentru septembrie 2008 s-a mentinut la 3,3559 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri