Pretul monedei europene pentru septembrie a fluctuat in aceasta saptamana intre 3,81 – 3,8450 lei si s-a situat la ultimele tranzactii de vineri la 3,8167 lei, pe fondul asteptarilor de continuare a deprecierii leului pe piata valutara, spun analistii bursei din Sibiu.
"Cea mai lichida scadenta a raportului euro/leu a fost septembrie, preturile futures mentinandu-se peste pragul de 3,80 lei, semn ca investitorii anticipeaza o evolutie negativa a leului", se mentioneaza in sumarul saptamanii de tranzactionare publicat de bursa sibiana.

Pretul maxim al saptamanii al monedei europene pentru scadenta septembrie a fost inregistrat luni si marti, de 3,8450 lei, pentru ca joi euro sa piarda teren la 3,81 lei. In ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii, euro a fost cotat la 3,8158 - 3,8297 lei, ultimul pret fiind de 3,8167 lei.

Pe piata valutara, leul a fost cotat la peste 3,72 lei/euro pe parcursul intregii saptamani.

Derivatele SIBGOLD pe uncia de aur au urmat tendintele de pe pietele externe, pe care metalul galben a inregistrat cea mai abrupta scadere saptamanala a ultimilor 25 de ani.

Pentru finalul acestei luni, uncia s-a ieftinit saptamana aceasta de la 1.025 dolari la 920 dolari, iar vineri a inchis la 930 dolari. Pentru scadenta iunie, uncia de aur s-a ieftinit de la 1.070 la 1.003 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri