Conducerea Electroputere Craiova (EPT) a aprobat majorarea capitalului social cu 215,78 milioane lei, iar actionarul majoritar al companiei, Al Arrab, va participa cu aporturile in numerar efectuate in 2007 si 2008, conform prevederilor contractului de privatizare.
Majorarea capitalului va asigura finantarea activitatilor curente ale producatorului de locomotive, dar si proiectele de modernizare si datoriile companiei.

Astfel, vor fi emise circa 2,16 miliarde de actiuni, care vor putea fi subscrise la un pret egal cu valoarea nominala, de 0,10 lei. Fiecare actionar are dreptul sa subscrie 17 titluri nou emise, pentru fiecare actiune veche detinuta. Electroputere ar putea ajunge la un capital social de 228,2 milioane lei, daca toate actiunile emise vor fi subscrise.

Totodata, consiliul de administratie al Electroputere a aprobat ca 24 decembrie sa fie data de inregistrare pentru actionarii care vor putea sa participe la majorare.

Actionarii producatorului de locomotive autorizasera consiliul de administratie la adunarea generala din septembrie sa decida cu privire la orice majorare de capital, indiferent de procedeul sau modalitatea de realizare, pana la un nivel maxim de 233,34 milioane lei.

Electroputere Craiova, firma cumparata de sauditii de la Al Arrab Company, si-a diminuat usor pierderile in primele noua luni ale anului, pana la 27,68 milioane lei (7,6 milioane euro).

La sfarsitul lunii septembrie, cifra de afaceri a companiei ajunsese la 129,15 milioane lei (35,48 milioane euro), cu 35% mai mare decat cea inregistrata in primele noua luni din 2007, de 95,67 milioane lei.
Compania are in prezent un capital social de 12,42 milioane lei, divizat in circa 124,17 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT.

In octombrie 2007, compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). In cadrul ofertei de privatizare, compania araba a preluat si datoriile Electroputere, de circa 61 milioane euro, si s-a obligat sa investeasca alte 20 milioane euro.

Pe langa compania saudita, o serie de clienti nerezidenti ai CitiBank mai detin 9,36% din actiuni.
Electroputere are o capitalizare de 14,9 milioane lei (3,83 milioane euro), conform cotatiei de 0,12 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 8 decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri