Firma de constructii Nord Bucuresti (NORD) isi vinde actiunile detinute la Depozitarul Central catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si fondul de investitii Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), a anuntat Nord.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Romanian-American Enterprise Fund au acceptat oferta de vanzare a pachetului de 5,67 milioane de actiuni detinute de Nord.

Reprezentantii Depozitarului Central au mentionat ca valoarea tranzactiei va fi anuntata la data semnarii contractelor de cesiune intre Nord si cei doi actionari, moment in care vor fi incasati si banii pentru pachetul de actiuni.

In prezent, Bursa de Valori Bucuresti este actionarul majoritar al Depozitarului, cu o detinere de 51% din actiuni, in timp ce fondul RAEF controleaza 1,76% din titluri.

Nord Bucuresti are un capital social de 5,6 milioane lei, divizat in 2,24 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Potrivit informatiilor de la Depozitarul Central, actionarul principal al companiei este Central European Financial Services, cu o detinere de 59,53% din capitalul social, iar SIF Transilvania (SIF3) controleaza 27,55% din actiuni.

Titlurile Nord Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul NORD. Capitalizarea companiei este de 12,54 milioane lei (2,94 milioane euro), conform ultimei cotatii de 6,90 lei/titlu, stabilita in sedinta bursiera de vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri