Alpha Bank Romania incepe in aceasta saptamana distributia fondurilor mutuale administrate de Alpha Asset Management, compania specializata de administrare a investitiilor a grupului Alpha Bank.
”Alpha Bank Romania este prima subsidiara a Grupului care va distribui fonduri mutuale in afara Greciei, oferind acces pe pietele financiare internationale prin instrumente financiare pe termen mediu si lung, adaptate profilului investitorilor din Romania” a spus Stere Farmache, prim-vicepresedinte executiv Alpha Bank Romania.

Pachetul distribuit in prezent include sase fonduri, dintre care 3 fonduri de actiuni, un fond de tip fund of funds, un fond de obligatiuni si un fond de plasamente mixte.

Fondurile de actiuni investesc pe piete mature, dar si pe piete emergente: Alpha Athens Index Domestic Equities Fund si Alpha Aggressive Strategy Domestic Equities Fund au expunere investitionala pe Bursa din Atena, iar Alpha Select South-East Europe Foreign Equities Fund are expunere pe Turcia, Rusia, Grecia, Romania si alte state din regiune.

Fondul de obligatiuni Alpha European Government Foreign Bonds Fund este bazat pe plasamente in titluri de stat emise de state europene, autoritati si organisme europene.

Fondul de plasamente mixte Alpha Romania Foreign Balanced Fund investeste intr-un portofoliu bine diferentiat alcatuit din actiuni, obligatiuni de stat sau corporative, depozite si alte instrumente investitionale emise in special de companii din Romania. Pachetul celor 6 fonduri este completat de Αlpha Cosmos Stars Silk Route Asia Foreign Equities Fund of Funds, un fond mutual care investeste in alte fonduri mutuale de actiuni, cu plasamente in burse din piete emergente precum China si India.

Fondul ofera acces la unele dintre cele mai dinamice economii ale lumii prin intermediul unor renumite companii de investitii din regiune.

Cele 6 fonduri mutuale se adreseaza investitorilor persoane fizice sau juridice interesate de investitii pe termen lung, ca alternative la produsele clasice de economisire, cum sunt depozitele bancare.

Fondurile sunt disponibile in prezent in Bucuresti, in 13 unitati ale bancii, urmand ca intr-o scurta perioada sa fie distribuite si in unitatile Alpha Bank Romania din tara.

Fondurile sunt denominate in euro. Investitia minima recomandata este de 500 euro, iar orizontul de investiri este cuprins intre 2-5 ani. Costurile de administrare au nivel competitiv. La aceasta se adauga si faptul ca incepand din acest an castigurile obtinute din fondurile mutuale nu sunt impozitate.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K., divizia de administrare a investitiilor din cadrul Grupului Alpha Bank cu sediul la Atena este una dintre cele mai mari societati de administrare a fondurilor mutuale din Grecia.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K. a fost desemnata in 2008 de catre Thomson Reuters Extel cel mai bun administrator de fonduri din Grecia.

Analiza Thomson Reuters Extel este realizata anual pe baza feedback-ului primit de la 7500 de investitori din 63 de tari, fiind astfel unul dintre cele mai de incredere instrumente de analiza a mediului investitional european. Selectia este realizata in functie de know-how, stabilitate si calitatea serviciilor oferite de companiile analizate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri