Analistii Erste Group au ridicat pretul-tinta pentru actiunile bancii BRD SocGen (BRD) de la 7,6 lei la 9 lei si recomanda acumulare titlurilor pe fondul rezultatelor financiare pe primul trimestru peste asteptari.
BRD SocGen, al doilea jucator ca marime din banking-ul local, a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar al anului trecut, in special pe fondul cresterii semnificative a costului riscului de credit.

“Declinul profitului net in T1 este in linie cu estimarile noastre de scadere de 21% pentru intregul an. Surpriza rezultatelor a venit din partea veniturilor nete din dobanzii, care au crescut cu 12,9%, peste estimarile noastre. Neplacut surprinsi am fost de intrarile constituite de taxele, comisioane si de cresterea provizioanelor nete”, sustine analisti Erste intr-un raport de analiza.

Rezultatele BRD GSG au depasit cu 5,3% prognozele Erste si cu 33,4% cele ale specialistilor consultati de Reuters.

Pentru acest an, BRD isi propune sa obtina un profit net in scadere cu cel mult 10% fata de cel din 2008, de 1,138 miliarde lei (fara banii din vanzarea Asiban), sa-si mareasca cu 10-15% venitul bancar, sa majoreze portofoliul de credite cu 10% si sa sporeasca depozitele atrase cu 10-15%.

Analistii Erste se asteapta ca estimarile anuntate de banca pentru acest an sa fie indeplinite, desi considera ca aceste asteptari sunt “destul de ambitioase” in actualul mediu financiar.

BRD se tranzactioneaza la o valoare contabila (BV) estimata pentru 2009 de 1,12 in linie sectorul, dar subestimeaza profitabilitatea ridicata a bancii.

In termeni de price-to-earnings (P/E), actiunile sunt subevaluate, fiind tranzactionate la un indicator estimat de 5,2 pentru 2009 si de 5,1 pentru 2010, comparativ cu ratele de 11,8 si 12,9 pentru bancile din Europa Centrala si de Est.

Valoare de piata a bancii este de 5,087 miliarde lei (1,22 miliarde euro) conform ultimei cotatii de 7,3 lei/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri