Distribuitorul de produse petroliere Oil Terminal a avut un profit net de 2,93 milioane lei (686.800 euro) in primele trei luni ale acestui an, de 7,5 ori peste nivelul celui din aceeasi perioada a anului trecut, prin reducerea semnificativa a cheltuielilor.
In primele trei luni ale anului trecut, Oil Terminal Constanta raportase un profit net de 389.600 lei.

Cea mai mare parte a castigurilor din primul trimestru al acestui an vin din exploatare, unde compania a atras venituri totale de 33,67 milioane lei (7,89 milioane euro), similare celor din intervalul echivalent al anului trecut.

In schimb, societatea si-a redus cu 5,8% cheltuielile din exploatare, la 30,74 milioane lei (7,2 milioane euro), dupa ce in primele trei luni ale anului trecut acestea fusesera de 32,6 milioane lei.

Afacerile Oil Terminal au avansat nesemnificativ in primul trimestru al acestui an, la 33,13 milioane lei (7,76 milioane euro), in comparatie cu perioada echivalenta din 2008, cand se cifrasera la 32,89 milioane lei.

Oil Terminal, companie specializata in distributia titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide, are un capital social de 58,24 milioane lei, divizat in 582,4 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei.

In prezent, actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, cu o detinere de 59,62% din actiuni. Fondul Proprietatea controleaza 10% din capitalul social.

Titlurile Oil Terminal se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OIL. Actiunile au inchis sedinta bursiera de joi la cotatia de 0,147 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 85,61 milioane lei (20,43 milioane euro).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri