Privatizarea companiilor de stat trebuia sa aiba loc prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), fiind o greseala vanzarea prin contracte, a declarat Constantin Nita (foto), ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, cu ocazia evenimentului “Personalitatile deschid Bursa”.
“Intotdeauna vor exista suspiciuni legate de modul in care contracte de privatizare au fost realizate si vor fi contestate, dar prin listarea la bursa acest lucru ar fi fost evitat”, a mai afirmat ministrul IMM-urilor.

El a precizat un proiect de listare a intreprinderilor mici si mijlocii la Bursa, insa finantarea prin intermediul creditelor bancare ramane cea mai importanta.

Semnale ca s-a reluat creditarea pentru companii ar trebui sa existe, sustine Nita.

“Am semnat protocoale cu unele banci pentru sprijinirea IMM-urilor pentru reluarea creditarii, iar acest lucru ar trebui sa se simta in piata. Bancile trebuie sa inceapa sa ofere finantarea atat de necesara companiilor”, continua el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri