Elena Udrea a declarat, la deschiderea Bursei de Valori Bucuresti, ca spera ca investitorii din turism sa-si listeze firmele la BVB, adaugand ca acesta este un moment "destul de prost" pentru privatizarea societatilor la care MT detine actiuni, insa o decizie va fi luata dupa o analiza a ministerului
"Nu am un broker si nu joc la Bursa, insa sper ca din ce in cei mai multi romani sa o faca. Este important sa dam un semnal ca avem o economie si un sistem financiar solid si ca Bursa este stabila", a spus Udrea la deschiderea sedintei de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti, citata de NewsIn.

Societatile din portofoliul Ministerului Turismului vor putea fi privatizate prin intermediul Bursei daca analiza realizata de minister va arata ca aceasta este cea mai buna modalitate de privatizare, a spus Udrea.

"Avem toata increderea in Bursa pentru privatizarea acestor societati, doar ca noi suntem in alta strategie legata de dezvoltarea societatilor in care Ministerul Turismului este actionar, adica ne-am dori sa ramanem actionar in unele, iar pe celelalte urmarim sa le privatizam, chiar prin intermediul Bursei, daca analizele vor arata ca este cea mai buna forma de privatizare. (...) Ministerul Turismului este actionar majoritar in 12 societati, dar in mai multe companii suntem actionari minoritari, detinand doar cateva procente. Pana in prezent sunt listate la Bursa companii mari, precum SC Mamaia si SC Neptun Olimp", a spus ministrul turismului.

In plus, Udrea a declarat ca se bucura sa afle ca, prin privatizarea la Bursa, companiile din portofoliul Ministrului Turismului vor putea obtine fonduri, adaugand ca in prezent ministerul de resort este in cautare de astfel de fonduri.

Totodata, ministrul turismului a mentionat ca spera ca investitorii din turism sa isi listeze companiile la Bursa, iar cotatiile actiunilor din turism sa creasca.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri