Casa de brokeraj WBS Romania va deveni primul market-maker (formator de piata) pe derivatele care au ca activ suport indicele american Dow Jones, denominate in dolari, a declarat Darius Cipariu, directorul general adjunct al Bursei din Sibiu.
El a explicat ca WBS a preferat sa devina market-maker doar pe contractele denominate in dolari, intrucat va realiza mai usor decontarea, in conditiile in care casa de brokeraj tranzactioneaza deja in pietele externe indicele american, tot in dolari, potrivit NewsIn.

Primele tranzactii cu derivate avand ca activ suport indicele american Dow Jones au fost realizate astazi, odata cu lansarea oficiala a pietei la vedere Sibex.

Contractul futures tranzactionat pe piata Sibex este denominat in dolari americani si lei, are multiplicatorul 1 (valoarea indicelui) si scadente trimestriale de pana la 12 luni.

Marja pentru contractul futures pe indicele american a fost stabilit la 4% la instrumentul denominat in lei.

In actualul palier de 10.001 puncte - 11.000 puncte, valoarea marjei pe care trebuie s-o depuna investitorii care vor sa tranzactioneze un contract futures pe indicele Dow Jones este de 400 lei.

Marja urmeaza sa creasca in urmatorul palier de pret, adica 11.001 puncte - 12.000 puncte, sau sa scada daca contractul futures se va tranzactiona sub nivelul de 10.001 puncte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri