SIF Banat-Crisana (SIF1) va stinge litigiile pe care le are cu 23 de actionari privind hotararile adunarii generale din aprilie 2009 care privesc alegerea administratorilor societatii de investitii, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Astfel, intr-o prima etapa se vor incheia tranzactii judiciare in vederea stingerii litigiilor cu Banca Transilvania, BT Asset Management, BT Building, BT Evaluator, BT Investments, Horia Ciorcila, Simona Ciorcila, Dragos Bilteanu, Andrei Diaconescu, Zoranca Nevenca Doca. De asemena, se vor stinge litigiile cu Drogati Enterprises Limited, Andrei Dudoiu, Gabriel Goia, Constantin Miro Jeican, Emilia Lacatus, Maria Mates, Mirela Buduroiu, Ionut Octavian Patrahau, Poweras Limited, Luminita Runcan, Claudiu Silaghi, Sopon Simona si Nicolae Tarcea.

“Intr-o etapa ulterioara se va incerca incheierea de tranzactii judiciare si cu ceilalti actionari care au atacat in instanta Hotararile AGOA din 25 aprilie 2009”, se indica in comunicat.

Inainte de AGA, s-au eliminat 12,6% din drepturile de vot

Inainte de cea mai importanta adunare generala a societatii de investitii din 2009, conducerea SIF-ului a decis suspendarea drepturile de vot ale actionarilor care actionau in mod concertat cu Banca Transilvania si Catalin Chelu pana la 1%, dupa ce s-a descoperit ca detineau fiecare 12,43%, respectiv 2,06%.

Ulterior, aceste companii si cele cu care se prezuma ca actionau concertat au contestat in instanta aceasta decizie.

De asemenea, drepturile de vot ale fondului de investitii Broadhurst Investment au fost restranse pana la 1%.

Alegeri cu “scantei”

Pentru un loc in CA SIF Banat-Crisana au candidat Doru Lionachescu, managing partner la Capital Partners, Alexandru-Marin Parvescu, director general al Romenergo, Horia Ciorcila, presedintele BT, Claudiu Silaghi si Roberto Marco Marzanatti din consiliul Bancii Transilvania, precum si Octavian Radu, fondatorul grupului RTC.

Dupa ce adunarea generala anuntata in 24 aprilie a fost amanata, din lipsa de cvorum pentru ziua urmatoare, cinci dintre administratorii societatii au fost reconfirmati, respectiv Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu.

De asemena, in Consiliul SIF-ului au intrat si presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, si Carmen Dumitru, directorul general adjunct al societatii de investitii.

La scurt timp dupa alegeri, Horia Ciorcila si Carmen Dumitrescu au renuntat la functiile primite, presedintele BT motivand ca alegerile din cadrul adunarii au fost realizate in urma unui “vot puternic viciat”.

In locul celor doi, conducerea societatii i-a ales, la finalul saptamanii trecute, pe Claudiu Silaghi si Dragos Bilteanu ca administratori provizorii.

Multi dintre actionarii care au candidat la functia de administrator a SIF Banat-Crisana au cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa investigheze modul in care s-au desfasurat alegerile din cadrul AGOA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri