Listarea Fondului Proprietatea la Bursa din Bucuresti a intrat in linie dreapta, urmatorul pas fiind semnarea contractului renegociat cu Franklin Templeton, imediat dupa Adunarea Generala a Actionarilor de maine, a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu (foto).
Prezent la deschiderea sedintei de tramzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, ministrul a precizat ca, in discutia legata de administrarea portofoliului si a Fondului, sustine varianta legala, care presupune administrarea de catre Franklin Templeton atat a portofoliului, cat si a companiei in sine.

Vladescu a mai spus ca listarea Fondului nu depinde in acest moment de Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit contractului renegociat, fondul american va primi un onorariu de 0,379% din valoarea medie a activului net pe ultimele trei luni si 0,1% din activ pentru administrarea FP, conform NewsIn.

Intrebat ce se va intampla cu participatiile FP la Hidroelectrica si Nuclearelectrica, ce urmeaza sa fie integrate in noile structuri energetice Electra si Hidroenergetica, Vladescu a precizat ca Fondul va primi actiuni la aceste doua noi companii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri