Odata cu aprobarea legislatiei necesare numirii companiei Franklin Templeton ca administrator al Fondului Proprietatea (FP), va mai trece aproximativ o luna pana la data adunarii generale a actionarilor care sa confirme oficial preluarea managementului FP, au declarat surse din piata.
Aprobarea Legii 142/ 2010 permite Consiliului de Administratie al FP sa-i propuna pe americanii de la Franklin Templeton in functia de administratori in cadrul adunarii generale a actionarilor (AGA) care ar putea avea loc la finalul lunii august sau inceputul lunii septembrie a acestui an, au declarat pentru NewsIn, surse din piata.

Astfel, listarea FP se amana spre finalul anului, intrucat administratorul proaspat-numit are nevoie de aproximativ trei luni pentru a o pregati, conform declaratiilor anterioare ale oficialilor Franklin Templeton.

Practic, FP asteapta publicarea in Monitorul Oficial a unor norme referitoare la acordarea de dividende, care ar putea avea loc cel mai probabil saptamana aceasta. Noua lege 142, publicata in MO pe 12 iulie, modifica prevederile anterioare conform carora pentru a accede la conducerea Fondului, Franklin Templeton ar fi avut mai intai nevoie de decizia Guvernului si abia dupa aceea a propunerii de numire din partea membrilor Consiliului de Administratie catre AGA.

"Probabil ca AGA va fi convocata peste o saptamana", a confirmat un oficial al FP. Intrucat orice AGA se convoaca cu 30 de zile inainte de intalnirea propriu-zisa a actionarilor, numirea oficiala a Franklin Templeton in functia de administrator va avea loc, cel mai probabil, la finalul lunii august sau inceputul lunii septembrie.

Reprezentantii FP sustin ca, in cadrul viitoarei AGA, va fi aprobata si politica de dividende a fondului.

In acelasi timp, oficialii Franklin Templeton spun ca vor avea nevoie de timp pentru a pregati listarea pe o bursa internationala, pentru ca toate documentele sa indeplineasca cerintele acelei burse, fie ea London Stock Exchange (LSE) sau New York Stock Exchange (NYSE). Fondul Proprietatea s-ar putea lista printr-o oferta publica initiala de 500 milioane de dolari, aceasta fiind valoarea necesara pentru a atrage investitorii straini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri