Tradeville a sesizat DIICOT si CNVM ca o persoana s-a folosit de numele unui angajat al firmei de brokeraj si ar fi inselat mai multe persoane cu aproximativ 100.000 de euro, bani care ar fi urmat sa fie investiti pe piata de capital.
"Avem suspiciuni ca in perioada 2007 - 2009 un grup rau intentionat a colectat aproximativ 100.000 euro de la rude/prieteni pretinzand organizarea unui fond, care ar fi urmat sa investeasca, prin intermediul Tradeville, in piata de capital. In cursul anului 2010, organizatorul acestei fraude a disparut, iar pagubitii s-au adresat Tradeville in speranta ca isi vor recupera banii. Pentru ca nu a existat nicio relatie comerciala si pentru ca Tradeville nu a avut stiinta de aceste fapte pana in iulie 2010, compania nu a putut sa faca altceva decat sa notifice situatia DIICOT si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare", se spune intr-un anunt al firmei de brokeraj.

Purtatorul de cuvant al Tradeville, Victor Stanila, a declarat ca firma de brokeraj a fost sesizata de catre doua persoane asupra unei eventuale inselaciuni, insa acestea au refuzat sa faca o plangere oficiala, potrivit Mediafax.

"Au fost sunate si li s-a cerut sa remita o cerere oficiala si sa isi decline datele de identitate, dar au refuzat. Una dintre persoane a spus ca nu are timp, iar cealalta ca o face numai daca ajunge la o «intelegere», adica daca primeste o compensatie din partea companiei, fapt ce ne face sa avem serioase rezerve in privinta bunelor intentii ale acestora", a afirmat Stanila.

El a adaugat ca numele cu care cele doua persoane s-au prezentat nu apar in baza de clienti ai Tradeville si nu au avut relatii cu angajatii firmei. In plus, niciuna dintre acestea nu a prezentat documente emise de Tradeville.

Comisarul CNVM Bogdan Chetreanu a declarat ca problemele sesizate de Tradeville nu cad sub incidenta legislatiei pietei de capital, insa institutia va colabora cu Parchetul daca i se va solicita sprijinul.

"Dupa primele informatii pe care le avem este vorba de o infractiune, de incalcarea Codului Penal, deci intra la Parchet", a afirmat Chetreanu.

In anuntul transmis clientilor, Tradeville atrage atentia ca in astfel de perioade, de criza, vor continua sa apara persoane care vin cu "solutii castigatoare" si ca pentru credibilitate vor folosi numele unor firme cunoscute.

Tradeville a fost infiintata in 1994, avand la acea data numele de Vanguard. In martie 2009 Vanguard si-a schimbat denumirea in Tradeville. Majoritatea clientilor firmei tranzactioneza on-line.

Firma este controlata de Siminel Andrei, care detine indirect, prin intermediul Annaliesse Investments Limited, 95% din titlurile Tradeville. Siminel Andrei este membru in Consiliul de Administratie al BVB si director general al New Century Holdings Advisors, compania care adminstreaza fondul de investitii Broadhurst Investments.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri