Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Casa de Compensare va modifica de luni, 1 noiembrie, modalitatea de determinare a bazei colectare a marjei prin utilizarea net margining, fata de gross margining utilizat in prezent, potrivit unui comunicat.
Astfel, se vor in calcul numarul de contracte din ordinele de bursa active precum si numarul de contracte futures determinat ca diferenta dintre pozitiile deschise LONG si SHORT inregistrate pe conturile clientilor fiecarui membru compensator, separat fata de ordinele si pozitiile inregistrate pe contul propriu, in cadrul fiecarui simbol (serie IFD) in parte.

De asemenea, decontarea pozitiilor nete ale membrilor compensatori se va realiza in intervalul 9.30-11.30 in ziua T+1, fata de perioada 12.00-14.00 utilizata in prezent.

“Prin aceste masuri, Casa de Compensare raspunde pozitiv solicitarilor intermediarilor care si-au exprimat opiniile cu privire la necesitatea imbunatatirii serviciilor oferite de CCB in calitate de casa de compensare si de contraparte centrala, in vederea cresterii lichiditatii pietei derivatelor administrata de BVB”, se mai arata in document.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri