Petrom (SNP) ar putea raporta un profit net de 603,8 milioane lei pentru trimestrul al patrulea al anului trecut, fata de pierderea de 171 milioane lei din aceeasi perioada a lui 2009, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters in randul analistilor din sectorul financiar.
Analistii estimeaza ca Petrom nu a constituit provizioane in ultimul trimestru din 2010.
Rezultatul din trimestrul patru din 2009 a fost afectat de provizioanele constituite pentru inchiderea combinatului Doljchim, potrivit raportarilor OMV Petrom, informeaza Mediafax.

Media estimarilor analistilor intervievati de Reuters indica o cifra de afaceri de 4,593 miliarde lei pentru Petrom in octombrie-decembrie 2010, fata de 3,387 miliarde lei in aceeasi perioada a lui 2009.

Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) ar fi de 1,472 miliarde lei, comparativ cu 575 milioane lei in ultimele trei luni ale lui 2009.

Profitul EBIT (inainte de dobanzi si taxe) a crescut, potrivit mediei estimarilor, de la 38 milioane lei la 876,1 milioane lei.

Cele mai optimiste estimari indica afaceri de 4,78 miliarde lei si un profit net de 769 milioane lei. La polul opus, cifra de afaceri ar fi de 4,31 miliarde lei, iar profitul de 512 milioane lei.

Actiunile Petrom se tranzactionau marti pe bursa de la Bucuresti la un pret de 0,361 lei, in stagnare.

Compania este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51,01% din actiuni. Ministerul Economiei are 20,6% din capital, iar Fondul Proprietatea 20,11%, iar restul de 8,24% din actiuni sunt detinute de alti actionari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri