Lipsa de implicare a politicienilor in ajutorarea sinistratilor de la recentele inundatii a fost criticata de Traian Basescu. Fostul presedinte a invocat faptul ca acestora le-ar fi frica sa colecteze ajutoare cu sprijin de la oamenii de afaceri de frica sa nu fie acuzati de catre procurori de obtinerea de foloase necuvenite in voturi.

Fostul presedinte critica neimplicarea demnitarilor de la varful statului si a politicienilor in ajutorarea familiilor care au fost afectate de inundatii, alunecari de teren sau vijelii. ”Nu presedinte, nu premier, nu ministri, nu politicieni printre oamenii loviti de natura. Ei doar citesc si se considera informati, vazandu-si linistiti de weekend-ul prelungit. De frica acuzatiilor DNA ca ar putea obtine foloase necuvenite in voturi,ceea ce le poate aduce inchisoare, politicienii nu au mai batut pe la portile patronilor pentru a strange ajutoare pentru cei aflati in necaz”, a scris Traian Basescu, luni, pe Facebook, conform News.ro

Basescu sustine ca, desi de multe ori ajutorarea sinistratilor de catre politicieni era facuta demonstrativ, gestul era util celor afectati de calamitati naturale.

”Parem o natiune careia parca nu-i mai pasa de necazurile amaratilor loviti de furia naturii. Sau poate asteptam sa-i vedem pe procurori in cizme de cauciuc impartind apa si conserve in zonele sinistrate ? Ei, cu siguranta, n-ar face-o pentru voturi, dar nici nu le pasa de sinistrati, pentru simplul motiv ca ei sunt bugetari numiti si nu alesi prin vot. Legatura intre votant si politician este insa una care trebuie sa se manifeste in primul rand atunci cand oamenilor le este greu”, crede presedintele PMP.

El reproseaza si presei modul in care a relatat efectele calamitatilor. ”De ce sa n-o recunoastem, daca oameni politici nu sunt, nici televiziuni nu prea sunt in satele calamitate si printre oamenii aflati in necaz. Ceva este in neregula cu noi, dar si cu institutiile noastre”, a conchis fostul sef al statului.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri