Deputatul PSD Victor Ponta a lansat, vineri, o petitie online pe care a intitulat-o ”Respect pentru Otopeni!”, in care protesteaza fata de aglomeratia din zona de tranzit a aeroportului si spune ca noul ministru de Interne trebuie sa isi inceapa mandatul cu o rezolvare rapida a problemelor, prin suplimentarea punctelor de control si angajarea de personal.

Ponta a anuntat petitia intr-o postare pe Facebook, in care spune ca are o solicitare "total nepolitica", pentru cel care va ocupa functia de Ministru de Interne si "implicit catre Guvern si SRI", conform News.ro.

”Cred ca rezolvarea practica a acestei probleme concrete (o rezolvare care poate fi realizata in timp foarte scurt si cu resurse foarte mici) ar fi in interesul romanilor si al imaginii Romaniei. Va rog pe toti cei care considerati ca demersul meu este intemeiat sa semnati petitia de mai jos!”, precizeaza deputatul PSD.

Ponta spune in prezentarea petitiei ”Respect pentru Otopeni!” ca ca este ”inadmisibil timpul de asteptare pentru fiecare pasager la Aeroportul Otopeni la controlul documentelor si cel de securitate - si la Plecari si la Sosiri”.

”Aeroportul Otopeni a devenit cea mai mare poarta a Romaniei - atat pentru cetatenii nostri cat si pentru cei care ne viziteaza tara! Desi traficul de persoane si numarul de zboruri a crescut exponential ( mai ales dupa mutarea tuturor zborurilor low cost de la Baneasa) iar regulile de control antitero au fost inasprite - atat personalul cat si infrastructura au ramas pe loc!”, spune fostul premier.

Potrivit lui Ponta, atat politistii de frontiera cat si ofiterii SRI de la controlul de scuritate muncesc cu toate fortele disponibile, dar nu este suficient”.

”Au nevoie de noi resurse - Cozile si la iesire din tara si la intrare cresc in fiecare zi si nimeni nu face nimic! Noul Ministru de Interne trebuie sa isi inceapa mandatul cu o rezolvare rapida a acestei probleme - poate cere si primii (sic!) imediat, din Fondul de Rezerva al Guvernului , resursele financiare necesare”, mai spune Victor Ponta.

El enumera si solutiile pe care le poate implementa ministrul de Interne: ”cresterea rapida a numarului de puncte de control de siguranta si al cabinelor de control pasapoarte, si alocarea de indata, prin detasare sau delegare ( urmand ulterior sa faca si angajari) de noi ofiteri la Politia de Frontiera si la Serviciul Special din SRI care actioneaza la Aeroportul Otopeni”.

”Ii rog pe toti cei care se lovesc de aceasta problema si care cred ca rezolvarea sa este importanta sa sprijine aceasta petitie catre Guvernul Romaniei / Ministerul de Interne si SRI”, mai mentioneaza Ponta.

In prezentarea petitiei, Victor Ponta adauga si un update, in care precizeaza ca ”acest demers nu ii foloseste direct si personal, el avand pasaport diplomatic si acces rapid.

”As vrea sa vad ca nimeni nu mai are de ce sa piarda timp si nervi la cozi”, subliniaza, in finalul petitiei, Victor Ponta.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri