Dezvoltatorul ungar Futureal Group si fondul austriac de investitii Immofinanz, cel mai mare investitor din piata locala, au incheiat procesul de vanzare-cumparare a centrului comercial Gold Plaza, inaugurat anul trecut in orasul Baia Mare, in urma unei investitii de circa 97 de milioane de euro.
Tranzactia a fost inceputa in anul 2007, cand austriecii de la Immofinanz au preluat 75% din proiectul Gold Plaza.

In acest parteneriat, Futureal a avut rolul de dezvoltator, in timp ce Immofinanz a avut atat rolul de co-dezvoltator, cat si de cumparator al centrului comercial, in momentul in care acesta a fost terminat, se arata in comunicatul celor doua companii.

Gold Plaza are o suprafata inchiriabila de 30.000 de mp, printre chiriasii sai numarandu-se hipermarketul Cora, Cinema City care a deschis primul cinematograf multiplex modern din zona, C&A, New Yorker, Deichmann, Takko, Leonardo, Waikiki, Domo, Altex, House of Art, San Francisco, Fox, Douglas, Centrofarm, Orsay, Best of Bowling, Kenvelo si Jeans Club.

Chiria medie pe metru patrat pentru magazinele din Gold Plaza este mai putin de 10 euro/luna, in contextul in care nivelul veniturilor incasate se va ridica la 3,5 milioane de euro pe an.

Pe plan local, fondul austriac Immofinanz mai detine centrele comerciale Polus Center (Cluj-Napoca), Euromall (Pitesti) si Armonia Center (Arad), precum si mai multe cladiri de birouri si parcuri industriale, fiind cel mai puternic investitor din piata imobiliara romaneasca.

In prezent, Immofinanz are in dezvoltare centrul comercial Maritimo Shopping Center ca va fi inagurat in acest an la Constanta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri