Omul de afaceri Daniel Guzu, care controleaza producatorul de materiale de constructii Duraziv, este de parere ca intre preturile apartamentelor vechi si cele noi ar trebui sa fie o diferenta de aproximativ 30% si spune ca pe segmentul constructiilor noi nu mai este loc de scadere.
“Pretul pe metru patrat pentru apartamentele vechi a scazut sub pretul de constructie noua, ceea ce era firesc. Un apartament vechi ar trebui sa fie cu circa 30% mai ieftin fata de unul nou, asa mi s-ar parea corect”, a declarat Daniel Guzu (foto), proprietarul producatorului de materiale de constructii Duraziv.

El considera ca pe piata apartamentelor noi nu mai este loc pentru alte scaderi de preturi, cel putin la pretul constructiilor, insa admite ca cei care au construit la preturile vechi, din periada de boom a pietei imobiliare, ar putea sa mai scada preturile, insa cel mai probabil au restrictii din partea bancilor.

Preturile solicitate de proprietari si agentiile imobiliare s-au stabilizat in ultimele sase luni in jurul valorii de 1.034 euro/mp util, in scadere cu 11,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa cu doar 0,1% fata de sfarsitul lui 2010. Preturile cerute pentru apartamentele din Bucuresti oscilau in luna iunie in jurul valorii medii de 1.179 euro/mp util , in scadere cu aproximativ 1% fata de luna mai si in crestere de peste 2% fata de acum sase luni.

Duraziv a realizat o cifra de afaceri de 13,5 milioane de euro anul trecut, cu 50% peste rezultatele din 2009. Pentru 2011, Guzu si-a bugetat o crestere cu 25% a afacerilor, insa apoi a revizuit-o la 30%.

Compania detine o fabrica de adezivi si profile metalice in Popesti-Leordeni, care a suportat investitii de circa 13 milioane de euro pana in prezent, cu o capacitate anuala de productie de 200.000 de tone de adezivi si 12.000 de tone de profile metalice.

Cei mai importanti competitori ai Duraziv pe segmentul de adezivi sunt AdePlast, Baumit, Baumix, Saint-Gobain Weber, Euro MGA si Mapei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri