Omul de afaceri Iulian Dascalu, considerat cel mai mare proprietar de mall-uri din Romania, a investit aproape 1,5 milioane de euro in amenajarea parcului din incinta proiectului mixt Palas Iasi.
Ansamblul urbanistic Palas Iasi, a carui data de inaugurare va fi anuntata in aceasta luna, reprezinta o investitie de 260 de milioane de euro si include un mall, doua cladiri de birouri, o strada comerciala, apartamente si camere de hotel, o parcare subterana de 2.500 de locuri si un parc.

Investitia in Parcul Palas se apropie de 1,5 milioane de euro, un milion de euro fiind investiti in plante si peste 430.000 euro in sistemul de irigatii si fantanile arteziene. Parcul are o suprata de circa 50.000 mp si este prima gradina publica din Romania amenajata cu capital privat.

“Parcul Palas Iasi cuprinde peste 30.000 de arbusti si 500 de copaci, speciile fiind aduse special din Italia. Va fi o gradina matura, cu specii care au pana la 10 metri inaltime. Plantarile arbustilor si copacilor s-au realizat in procent de 95% atat la sol si pe versantul Palatului Culturii, cat si pe terasele a trei cladiri cu functiune comerciala si de birouri clasa A, Pana in prezent, au fost montati 3.000 mp de gazon din totalul de aproximativ 10.000 mp”, au spus reprezentantii dezvoltatorului.

Gradina publica din cadrul Palas Iasi mai include un lac circular cu insula cu copaci si vegetatie, cu acces direct din parcajul subteran si cu un ponton cu foisor pentru ceremonii, un patinoar sezonier, un teatru de vara pentru spectacole si proiectii de tip cinema in aer liber, piatete multifunctionale pentru skate, role, evenimente, ceremonii sau concerte si un carusel venetian pentru copii.

Palas Iasi in cifre:
2.500 de locuri in cea mai mare parcare subterana din România
47.800 mp inchiriabili si 118 magazine in Palas Mall
6.500 mp inchiriabili si 38 de magazine in Palas Shopping Street
70 de apartamente cu preturi de circa 1.490 euro/mp finisat
260 de milioane de euro investitia totala
10 milioane de euro/an veniturile estimate din chirii
4.000-5.000 de locuri de munca ce vor fi create

Citeste aici un interviu cu Iulian Dascalu, cel mai mare proprietar de mall-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri