Globe Trade Centre (GTC) a obtinut un credit de 100 milioane euro de la Erste Group Bank pentru refinantarea investitiei in complexul de birouri City Gate din Bucuresti si negociaza cu doua banci un imprumut pentru cladirea de birouri pe care o va dezvolta cu omul de afaceri George Copos.
Imprumutul, contractat la finele lunii septembrie, reprezinta cea mai mare finantare imobiliara din Romania de la inceputul crizei, in 2008, dupa ce tot GTC a reusit anul trecut o refinantare record a City Gate (foto), de 80 de milioane de euro, de la un consortiu de banci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus si Eurobank EFG Group.

"Am obtinut de la Erste Bank 100 de milioane de euro pentru refinantarea complexului City Gate. Este a doua refinantare a proiectului dupa finalizarea celor doua cladiri", a declarat Shimon Galon, directorul general executiv al grupului israelian GTC, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de pe piata locala, scrie Mediafax.

City Gate, dezvoltat in parteneriat de GTC (59%) si Blue House Capital (41%), este amplasat in Piata Presei Libere si a fost finalizat in 2009. Cu o suprafata de 46.000 de metri patrati inchiriabili, complexul, format din doua turnuri de 18 etaje, a presupus o investitie de peste 100 de milioane de euro.

Printre cei mai importanti chiriasi ai complexului sunt Microsoft, Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann - La Roche, Rompetrol, E.On si Autoitalia.

Dezvoltatorul urmeaza sa construiasca un nou imobil de birouri in Bucuresti in parteneriat cu omul de afaceri George Copos.

"Vom incepe constructia intr-o luna sau doua. Cladirea va avea 36.000 metri patrati, investitia este de 65 de milioane de euro, iar finalizarea este prevazuta pentru sfarsitul anului 2013. Vom finanta constructia din bani proprii si de la banci. Suntem in negocieri avansate cu doua banci pentru accesarea unui credit", a adaugat Galon, mentionand ca discuta de asemenea si primele contracte de inchiriere pentru proiect.

Copos detine un teren de 3.500 de metri patrati langa hotelul Crowne Plaza, aflat in proprietatea omului de afaceri, unde a anuntat inca din anul 2008 ca vrea sa dezvolte un turn de birouri. Din cauza crizei financiare, inceperea lucrarilor a fost amanata, la fel ca si alte proiecte imobiliare omul de afaceri pe care le-a anuntat.

GTC a anuntat in luna iunie asocierea cu Copos in proiect, care va fi realizat in parteneriat 50-50%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri