Grupul Niro construieste in localitatea Dobroesti de la periferia Capitalei un cartier chinezesc, proiect estimat la 100 de milioane de euro, a declarat pentru Mediafax Florin Suicescu, director executiv in cadrul grupului. Proiectul se numeste Chinatown Romania si se construieste in zona de N-E a Bucurestiului, in perimetrul Fundeni Colentina, pe teritoriul sectorului 2 si al comunei Dobroesti.
Ansamblul va fi dezvoltat in urmatorii cinci ani pe un teren cu o suprafata de pana la 80 de hectare. Constructia noului cartier se anunta de pe acum a fi in beneficiul comunei Dobroesti, cea care va adaposti unicul cartier chinezesc din sud-estul Europei, dupa cum au afirmat investitorii.

Ansamblul construit de Niro Group va contine - Zona comerciala Dragonul Rosu, Zona de business China Bussiness Center si Zona rezidentiala China Towers (12 blocuri P+7, P+8) care va avea in total 600 apartamente.

"Deocamdata nu am reusit sa identific decat partile bune ale acestui proiect. Se vehiculeaza deja de zece ani faptul ca va fi construit insa concret a fost demarat in 2004, odata cu achizitia de terenuri si cu finalizarea complexului comercial Dragonul Rosu. Este cea mai mare investitie care se desfasoara pe raza localitatii, iar apartamentele de 3-5 camere vor fi vandute comunitatii chineze. Pana acum nu s-au facut precizari asupra vanzarii in exclusivitate catre comunitatea chineza, insa se stie deja ca sunt foarte uniti si e greu pentru cineva din afara sa le inteleaga valorile si cultura", ne-a declarat primarul comunei Dobroesti, Valentin Condu. Este un proiect privat, cu investitie de 70% din partea romana a Niro Grup si 30% proveniti de la investitorul chinez, a mai adaugat acesta.

Achizitiile pentru teren s-au facut in etape, investitia demarand cu vechile baraci in stil chinezesc. Zona comerciala "Dragonul Rosu" cuprinde in prezent complexul consacrat sub numele de Europa, alternativa romanului de rand la magazinele de lux, precum si centrul comercial "Dragonul Rosu Mega Shop", inaugurat la sfarsitul anului trecut.

Proiectul Chinatown va cuprinde inca cinci module, care se afla in faza de constructie a fundatiei, care vor avea peste 60.000 de metri patrati, o cladire de birouri, un centru expozitional, hoteluri si sapte blocuri de locuinte.

Pavilioane comerciale specializate pe tipuri de produse

Proiectul se realizeaza pe etape. "In prezent am demarat lucrarile de constructie la extinderea zonei comerciale Dragonul Rosu, care va ajunge pana la toamna sa insumeze in jur de 3.000 de spatii comerciale. Ca element de noutate, pe langa Dragonul Rosu Mega Shop, dat in folosinta in luna decembrie a anului trecut, construim 6 pavilioane comerciale specializate pe tipuri de produse. Continuam, de asemenea, lucrarile la zona rezidentiala, urmand ca pana la sfarsitul anului 2009 sa dam in folosinta cele 600 de apartamente proiectate.
Preconizam si construirea China Business Center, un imobil cu 16 etaje, spatii de birouri, sali de conferinte si congrese.

In cadrul acestui Business Center va functiona o expozitie permanenta, de 100.000 mp, cu produse din China. Acest spatiu va facilita schimburile comerciale dintre companiile din China, Romania si Uniunea Europeana.

Niro Group nu intentioneaza sa extinda investitia si in alte parti ale Capitalei. Compania va dezvolta alt gen de produse imobiliare cum este Central Park Rezindential din zona Stefan cel Mare", ne-a declarat Violeta Lungu, director de imagine Niro Group.

Proiectul Central Park are o valoare de 50 de milioane de euro si vizeaza constructia a 545 de apartamente in zona Stefan cel Mare - Barbu Vacarescu, care vor fi finalizate in septembrie 2007.

Grupul detine mai multe centre comerciale in zona mentionata, care inregistreaza potrivit lui Suicescu, vanzari zilnice de un milion de euro. Totodata, Niro este proprietarul Hotelului Bulevard din zona centrala a Capitalei, constructie care va fi consolidata si reamenajata printr-un program de investitii in valoare de circa zece milioane de euro, programat pentru finalizare in 2007.

Prima cladire a complexului, finalizata in decembrie 2005, are o suprafata de peste 30.000 de metri patrati si reprezinta o investitie de 20 milioane de euro iar finantarea va fi asigurata din surse proprii si credite de la banci romanesti si din strainatate.

Grupul Niro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 20 de milioane de euro, in crestere cu 17,5%. Reprezentantii Niro estimeaza ca cifra de afaceri va creste in 2006 cu aproximativ 25%, pana la o valoare de 25 de milioane de euro.

Chinezii, nerabdatori sa se mute

Desi proiectul abia a fost demarat, oamenii de afaceri chinezi sunt nerabdatori sa fie "adoptati" in Dobroesti si au incheiat deja contracte de vanzare-cumparare pentru 48 de apartamente din 2 blocuri.
Pretul pe metru patrat pentru apartamentele de 3-5 camere este cuprins intre 600 si 700 de euro. Suprafetele apartamentelor sunt cuprinse intre 120 si 290 metri patrati pentru duplex. Astfel un apartament poate fi achizitionat la un pret variind intre 84.000 si 203.000 de euro pentru duplex.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri