Zona ultracentrala, sute de metri patrati construiti si arhitectura deosebita. Asa se recomanda pina si cea mai modesta vila din seria celor de prestigiu. Calificativ care costa de la 1,2 milioane de euro in sus. O scurta trecere in revista a celor mai scumpe proprietat i din Bucuresti si imprejurimi arata clar ca majoritatea vilelor de citeva milioane de euro respira istorie. Arhitectura caracteristica stilurilor gotic (arcul frint al ferestrelor), bizantin, brincovenesc si pina la stilul Art Nouveau (linii curbe, feronerie si sticla), inscrie aceste cladiri in rindul celor de patrimoniu. Judecind prin prisma preturilor de vinzare, impunatoarele vile din cele mai selecte cartiere ale capitalei sint puternic concurate de constructiile noi. Spre deosebire de primele insa, acestea dispun de suprafete mari de teren si facilitati de care lumea moderna aproape ca nu se mai poate lipsi. Iluminarea cu celula fotoelectrica, videointerfon-ul, sala de sport, cascada amenajata in curtea interioara, piscina ori terenul de fotbal sau tenis sint doar citeva dintre ingredientele noilor constructii, care au preferat zone precum Mogosoaia ori Buftea.

LOCUL 1 - 10 milioane euro. Palatul Stirbei este construit in stil neoclasic, dupa planurile unui arhitect francez, si a apartinut familiei princiare Stirbei. Construit in stil Tudor, a fost finalizat, in linii mari, de Alexandru Barbu Stirbei (1837-1895), la mijlocul sec. al XIX-lea. Este amplasat pe malul nordic al lacului Buftea. Structurat pe patru nivele (D+P+2E), cu o suprafata construita de 2.000 mp, repartizati in mod egal (500 mp construit i/nivel) si compus din 7 apartamente, 2 camere duble si 2 sali de conferinta, Palatul Stirbei reprezinta un edificiu impresionant. Constructia este amplasata intr-un splendid parc (aproximativ 30 hectare), amenajat in stil britanic, cu un lac interior (luciul apei ocupa aproape un hectar), declarat astazi rezervatie naturala. Aici se gasesc si serele domnesti care se intind pe aproape 3 hectare, capela construita in stil neo-bizantin (si in care sint inmormintati membrii familiei Bibescu), turnul de acces, turnul de apa si Palatul Mic, o constructie de 300 mp, repartizati egal (S+P), ce adaposteste 6 camere si alte anexe.

LOCUL 2 - 6 milioane euro. Vila situata intr-o zona ultracentrala: Piata Victoriei Piata Romana. Suprafata terenului aferent constructiei este de 2.100 metri patrati. Imobilul este format din doua corpuri a cite 1.126 mp si 243 mp, suprafete nete. Vila este structurata subsol, parter, etaj si mansarda. Arhitectura deosebita si pozitionarea excelenta recomanda construct ia respectiva drept cea mai buna optiune pentru un sediu de ambasada. Drept dovada, vila a fost ocupata pina de curind de Ambasada Canadei. Printre facilitati se numara garaj, sistem de aer conditionat, sistem de securitate.

LOCUL 3 - 4,8 milioane euro. Vila situata intr-una din cele mai bine cotate zone ale Bucurestiului: Aviatorilor. Curtea de care dispune imobilul masoara 864 metri patrati. Cladirea este structurata subsol, parter, etaj si mansarda. Numarul impresionant de camere, respectiv 20, cumulat cu cel al dependin- telor, face ca suprafata neta sa ajunga la 1.220 metri patrati.

LOCUL 4 - 4,5 milioane euro. Vila extraordinara pentru rezidenta sau ca resedinta de ambasada, fiind amplasata in zona Unirii pe un teren cu o suprafata de 1.200 mp. Imobilul dispune de o curte libera de aproximativ 825 mp, ce cuprinde o gradina amenajata, un loc de luat masa, piscina si alei pentru acces. Vila are demisol inalt, locuibil, parter si mansarda open. |n total sint 12 camere, doua bucatarii si trei bai. Finisajele vilei sint de calitate superioara, iar ca dotari exista alarma, incalzire prin pardoseala, interfon. Mobila este de epoca, in ton cu arhitectura casei. Cladirea se poate vinde si nemobilata, in acest caz, pretul scazind la 4.250.000 euro.

LOCUL 5 - 3,5 milioane euro. Imobil de patrimoniu cu arhitectura deosebita, picturi si stucaturi aparte. Vila este situata in Piata Rosetti. Suprafata terenului de care dispune este de 1.150 mp, suprafata construita desfasurata fiind de 847 metri patrati. Astfel, suprafata utila a cladirii este de 626 mp. Imobilul este structurat pe demisol (8 camere si dependinte), parter (hol central, sase camere si dependint e), etaj (4 camere plus dependint e).

LOCUL 6 - 3 milioane euro. Cladire impresionanta, situata in zona Bd. Magheru C.A. Rosetti. Imobilul este structurat 2S + P + Mz + 4E. Suprafata terenului este de 1.100 mp, iar suprafata utila totala este de 3.000 mp. La primul subsol se afla 8 camere generoase, o camera de arhiva, 4 birouri, grup sanitar, precum si camere pentru centrala termica. Urmatorul subsol adaposteste 12 camere spatioase, plus dependinte. La parter, se afla 7 camere, o sala de receptie de 114 mp, o biblioteca, o sala de consiliu si dependint e. Mezaninul gazduieste 14 camere si doua grupuri sanitare. Cele patru etaje totalizeaza 37 de camere, sapte grupuri sanitare, doua terase si dependinte.

LOCUL 7 - 3 milioane euro. Imobilul este situat in zona Dorobanti si dispune de o curte interioara de 120 mp. Suprafata bruta a cladirii este de 820 metri patrati. Cladirea este structurata subsol, parter, doua etaje si mansarda. Printre facilitatile oferite se numara centrala termica proprie, sistem de aer conditionat. Finisajele aferente sint de lux. De altfel, mansarda si bucatariile de la etajele 1 si 2 sint mobilate.

LOCUL 8 - 3 milioane euro. Vila ideala pentru o resedinta ferita de zgomotul orasului. Imobilul este amplasat in zona Snagov si dispune de un teren care masoara 9.500 metri patrati. Suprafata neta a cladirii este de 540 metri patrati. Vila este structurata subsol, parter si etaj. De asemenea, casa dispune de piscina incalzita, gratar, teren de fotbal si tenis, camera de hobby, sauna, casa de oaspeti. Totodata, vila are livada si acces la lac, motiv pentru care dispune si de un garaj pentru barca (este prevazuta si cu ponton), pe linga cel destinat autoturismelor (4 locuri).

LOCUL 9 - 2,6 milioane euro. Imobil in stil francez plasat in centrul Bucurestiului, in imediata vecinatate a Hotelului Intercontinental. Avind 1.700 metri patrati construiti, cladirea este structurata D+P+2+M, existind 4 cai de acces in imobil. Suprafata totala a terenului este de 870 mp. Cladirea, care totalizeaza 14 camere, este prevazuta cu doua garaje, la care se adauga locurile de parcare din curte.

LOCUL 10 - 2,5 milioane euro. Imobil situat in zona Dorobanti si a carui structura (subsol, parter, etaj, mansarda) face ca suprafata neta a cladirii sa ajunga la 600 metri patrati. Terenul aferent imobilului masoara, la rindul sau, 600 metri patrati. |n interior, finisajele sint de calitate superioara. Casa dispune de centrala termica proprie si garaj pentru sase autoturisme. De asemenea, bucataria este complet utilata.

LOCUL 11 - 2,5 milioane euro. Vila veche, renovata, cu urmatoarele nivele: D+ P+ 3 + mansarda. In cladire exista 5 apartamente a cite 2 camere, living si dormitor, bucatarie si baie. Finisajele sint de lux. De asemenea, la mansarda exista sauna cu aburi, sauna uscata si jacuzzi. Vila dispune de un garaj interior, cu o capacitate de 4 locuri. Suprafata totala este de 1.050 mp.

LOCUL 12 - 2,5 milioane euro. Doua cladiri situate pe un teren care masoara 4.250 metri patrati, din zona Baneasa Pipera. Cea dintii vila, P + 1 + M, are o suprafata construita desfasurata de 800 metri patrati. La parter, exista un living de 73 mp, un dormitor, o bucatarie si o baie. La etaj exista patru dormitoare cu suprafete cuprinse intre 21 28 mp, 5 bai si o terasa de 47 mp. La mansarda exista alte patru dormitoare, o baie si o terasa de 60 mp. Cealalta cladire are o suprafata construita de 328 mp. Aceasta dispune de un apartament pentru oaspeti, living cu bucatarie americana, alte doua dormitoare de cite 18 mp, o sala de fitness si o sauna, plus o terasa de 70 mp. |n curte, pe linga barbeque si piscina, exista un teren de tenis si o gradina cu arbori exotici.

LOCUL 13 - 2,5 milioane euro. Situata pe cea mai importanta artera a Bucurestiului, respectiv Calea Victoriei, cladirea are o suprafata neta de 557 metri patrati. Imobilul dispune de o curte care masoara 175 mp. Casa este prevazuta cu centrala termica proprie, infrastructura PC, sistem de alarma, sistem anti-incendiu, precum si interfon la fiecare nivel.

LOCUL 14 - 2,2 milioane euro. Imobilul este situat in zona Romana - Universitate. Suprafata neta a cladirii este de 1.500 metri patrati. Terenul ocupa 750 metri patrati, iar in curte sint amenajate locuri de parcare. Cladirea este structurata subsol, parter, etaj si mansarda.

LOCUL 15 - 2 milioane euro. Vila de lux, alcatuita din trei duplexuri, cu o suprafata totala de 705 mp. Fiecare duplex (cu suprafete de 218, 223 si 264 mp) are 2 livinguri impuna toare, 4 dormitoare, 2 dressing-uri, 2 bai cu jacuzzi si 2 grupuri sanitare. La demisol, fiecare apartament dispune de un loc de parcare in garaj. Finisajele sint superioare, imbinind stilul clasic cu utilitatea dotarilor moderne: marmura, parchet natural de trandafir, ferestre termopan pe lemn, gresie si faianta de cea mai buna calitate, sticla de Nevada. Ca dotari exista sistem de climatizare, incalzire prin pardoseala, sistem de alarma, senzori antiefract ie, video-interfon, lift, internet. Buca taria este complet utilata si mobilata. Vila are 2 intrari, o curte frumos amenajata si gradina cu barbeque. Accesul in garaj este actionat prin telecomanda.

LOCUL 16 - 1.980.000 euro. Cladirea este situata pe Soseaua Nordului si are o suprafata construita de circa 650 metri patrati. Imobilul este structurat pe demisol (garaj dublu, camera de sport 67 mp, sauna, baie, centrala termica), parter (living, dinning, birou, hol, baie, bucatarie, terasa), etaj (trei dormitoare, dressing, terasa de 23 mp), si mansarda (doua dormitoare, living si baie). Terenul aferent constructiei masoara 600 metri patrati.

LOCUL 17 - 1.950.000 euro. Vila noua (an constructie 2004), cu structura D+P+E+M, situata in Mogosoaia. Suprafata construita a vilei este de aproape 800 metri patrati, suprafat a terenului aferent fiind de 3.000 metri patrati. Casa dispune de doua garaje care pot fi incalzite iarna, sistem de supraveghere cu camere video, video interfon, livada, lac artificial, iluminare cu celula fotoelectrica. De asemenea, dispune de toate utilitatile: gaze, canalizare apa, energie electrica.

LOCUL 18 - 1,9 milioane euro. Amplasata in centrul vechi al capitalei, aceasta vila de patrimoniu (D+P+2+M) ofera o perspectiva minunata asupra vietii clasei aristocrate din perioada interbelica. La inceputul secolului XX, arhitectul Gheorghe Dimescu a extins si supraetajat imobilul, picturile originale si usile de cristal pastrindu-se pina astazi. La parter se gaseste o sala de bal spatioasa, urmatoarele 2 niveluri si mansarda fiind dedicate spatiilor de locuit. |n total, exista 25 de camere. Suprafata construita a imobilului este de 1.200 mp, iar terenul aferent masoara 730 mp.

LOCUL 19 - 1.850.000 euro. Imobilul are o suprafata construita de 650 metri patrati si un teren de 730 metri patrati. Este amplasat pe Bd. Aviatorilor. La demisol exista noua camere si o alta pentru centrala termica, iar parterul este compus din living, hol, salon, birou, baie, antreu, plus o terasa acoperita. La etaj se afla un vestibul, 4 dormitoare, o baie, un grup sanitar si doua terase, mansarda gazduind alte doua camere si podul.

LOCUL 20 1,8 milioane euro. Vila stil renovata integral, cu elemente arhitecturale deosebite, dispusa pe 4 niveluri (totalizeaza 20 de camere), amplasata intr-una dintre cele mai selecte zone ale capitalei, ocupata preponderent de ambasade. Fiecare etaj poate fi considerat si ca apartament individual, avind intrare separata. Mobilat integral cu mobila stil de valoare, care se armonizeaza perfect cu interioarele elegante, imobilul este ideal pentru rezidenta sau sediu de reprezentanta. Suprafata construita a cladirii este de 900 mp, suprafata terenului fiind de 350 mp.

LOCUL 21 1,8 milioane euro. Acestei cladiri, amplasata in zona Primaverii Herastrau, ii revine o suprafata construita desfasurata de 300 metri patrati. Terenul care imprejmuieste imobilul este de 425 metri patrati. Vila este structurata pe demisol, unde se afla o crama, doua camere, spalatorie si un grup sanitar, parter si etaj. La parter exista trei camere, o baie si o bucatarie, iar la etaj sint trei dormitoare, o baie si o bucatarie.

LOCUL 22 - 1,6 milioane euro. Vila consolidata si renovata, situata intr-o zona preferata de constructiile impunatoare: Soseaua Kiseleff. Terenul aferent cladirii masoara 350 metri patrati. Imobilul este structurat D+HP+2+M, suprafata construita desfasurata fiind de aproximativ 900 metri patrati. La demisol exista un garaj. Punctele forte ale imobilului constau in stilul arhitectonic deosebit. De asemenea, casa este mobilata stil si dispune de o colectie de obiecte de arta. |n cazul in care se dores te a fi cumparata fara mobilier si colectia de arta, pretul scade la 1.300.000 de euro.

LOCUL 23 - 1,5 milioane euro. Vila cu o arhitectura moderna, amplasata in imediata apropiere a parcului Herastrau. Este structurata pe 4 nivele: subsol (garaj pentru doua masini, camera tehnica, precum si una de depozitare si o pivnita); parter (living, birou, bucatarie si o baie cu dressing); etaj (3 dormitoare, baie si o terasa de 80 mp); mansarda (2 dormitoare, baie si dressing). Imobilul dispune de aer conditionat in toate incaperile, de rulouri exterioare cu programator si fotocelula, sistem home cinema, centrala telefonica Panasonic cu interioare in fiecare camera, precum si TV si Internet, sistem de supraveghere video, sistem de alarma cu operator telefonic. Scarile interioare si toate holurile sint pavate cu marmura alba. |n gradina a fost amenajata o cascada, iar in curte exista un parasolar, comandat electric, cu senzor de soare si vint. Suprafata totala a casei este de 800 mp.

LOCUL 24 - 1,5 milioane euro. Imobil cu o arhitectura deosebita, care il recomanda ca sediu potrivit pentru ambasade, spre exemplu. Este situat intr-o zona ultracentrala, respectiv Calea Victoriei. Suprafata terenului de care dispune este de 460 mp, suprafata construita desfasurata fiind de 730 mp. La demisol exista o crama, transformata in restaurant, la parter sint patru camere plus dependinte, iar la etaj exista alte patru camere si dependinte. La mansarda se gaseste o camera si podul.

LOCUL 25 - 1.250.000 euro. Vila situata in imediata vecinatate a parcurilor rezidentiale din zona de nord a Bucurestiului. Construit in anul 2000, imobilul este structurat pe S+P+1+Pod, are o suprafata desfasurata de 1.000 mp si este amplasat pe un teren de 2.800 mp. O caracteristica importanta este reprezentata de posibilitatea de separare in doua vile distincte, fiecare dispunind de living, dinning, bucatarie, birou, 3 dormitoare, 3 bai, sala de sport si sauna. |n total, imobilul dispune de 13 camere. La parterul vilei exista un garaj pentru 2 masini, cu posibilitate de parcare suplimentara a 6-8 masini.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri