Municipalitatea vrea sa contracteze o finantare rambursabila interna de pana la 140 de milioane de lei, pentru proiecte de restaurare si conservare a Casei Cesianu, a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" sau a Arcului de Triumf, precum si reabilitarea unor spitale din Bucuresti.
Potrivit proiectului de hotarare, care va fi supus, luni, dezbaterii consilierilor municipali, municipalitatea doreste aprobarea unei finantari rambursabile interne de pana la 140.000.000 de lei, cu o maturitate de maxim 15 ani si o perioada de tragere si gratie de maxim patru ani, scrie Mediafax.

Proiectele municipalitatii care beneficiaza de finantare nerambursabila din fonduri europene sunt cele de consolidare restaurare si conservare a Casei Cesianu, a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" sau a Arcului de Triumf, dar si de reabilitare si consolidare a Muzeului Dr. Nicolae Minovici, sau de reabilitare a infrastructurii rutiere in Piata Sudului, de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei, precum si cele privind reabilitarea, modernizarea si echiparea spitalelor Clinic de Ortopedie Foisor si a celui pentru copii Dr. Victor Gomoiu.

Pentru implementarea cu succes a acestor proiecte si pentru a nu afecta bugetul de cheltuieli al Municipiului Bucuresti, pe termen scurt si lung, este necesara contractarea unei finantari interne pentru asigurarea prefinantarii sau a cofinantarii proiectelor care beneficiaza de fonduri europene nerambursabile de la Uniunea Europeana, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

In raportul de specialitate al proiectului se arata ca, desi suma totala estimata ca fiind necesara pentru asigurarea prefinantarii sau pentru cofinantarea proiectelor este de 66.548.864 lei, municipalitatea trebuie sa asigure "disponibilitati, dimensionate in mod optim pentru acoperirea cheltuielilor aferente proiectelor, pana la incasarea rambursarilor din fonduri UE sau TVA", ajungandu-se, astfel, la estimarea unui necesar total de finantare de 140.000.000 de lei.

Potrivit documentului, se are in vedere o structura de finantare "de tip revolving pentru primii patru ani", astfel incat costurile aferente finantarii sa se aplice doar sumelor efectiv utilizate.

In expunerea de motive a proiectului se arata ca gradul de indatorare pentru urmatorii 20 de ani nu depaseste zece procente, mai putin in anul 2015, cand municipalitatea trebuie sa ramburseze obligatiunile municipale in valoare de 500 de milioane de euro, iar gradul de indatorare depaseste gradul maxim de indatorare de 30 de procente.

De asemenea, documentul mai arata ca prin accesarea acestei finantari interne rambursabile, se va asigura implementarea proiectelor de catre Primaria Municipiului Bucuresti respectand graficul de timp planificat, fara ca derularea proiectelor sa fie afectata de posibile goluri de casa determinate de perioadele de decontare si eventualele disfunctionalitati procedurale care pot aparea atat in acordarea prefinantarilor, cat si in acordarea rambursarilor.

Sursa foto: Wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri