Tot mai multe insule sint scoase la vinzare in ultimii ani. Chiar daca pare un moft al celor cu bani, cumpararea unei insule poate fi o afacere profitabila
Tot mai multe insule sint scoase la vinzare in ultimii ani. Pe linga farmecul unei astfel de idei, aceasta a devenit si o oportunitate de afaceri. Cumpararea unei insule pentru construirea unui resort si pentru inchirierea ulterioara persoanelor dornice de aventura este o practica din ce in ce mai des intilnita, acest gen de investitie fiind considerata foarte profitabila.

Singura conditie pentru a avea succes este alegerea potrivita a insulei care urmeaza sa aiba o astfel de destinatie. Pretul pe acest sector de piata este in continua crestere. Acest fapt este generat de cresterea cererii in timp ce oferta ramine neschimbata de la an la an. Preturile insulelor scoase la vinzare variaza in functie de buzunar. O astfel de proprietate se poate achizitiona la numai 35.000 de dolari, pret care este destul de mic, insa pentru o proprietate pe masura.

Pretul pentru o insula de dimensiuni mai mari si bine utilata poate ajunge si pina la 45 de milioane de dolari. Cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat in zone precum Caraibe, acolo unde pretul la insule a crescut in ultimii zece ani cu pina la 300%.

Atentie la neatentie

Pe linga profitabilitatea destul de mare a unei astfel de investitii sau pe linga farmecul pe care o astfel de tranzactie il are, cumpararea unei insule trebuie sa se faca in functie de mai multe criterii. Nerespectarea acestora poate duce la dezamagiri din partea celui care cumpara o astfel de proprietate. Cumpararea unei insule se va face in functie de utilitatea ei ulterioara sau in functie de compatibilitatea intre nevoile cumparatorului si conditiile oferite de insula.

In ultimul timp, gasirea unei insule frumoase, accesibile si in zone in care acest sector (vinzarea si cumpararea de insule) nu este cunoscut a devenit una dintre cele mai bune afaceri. Valoarea unei astfel de proprietati este calculata in functie de mai multe criterii. Locatia, marimea, distanta fata de tarm, accesibilitate, clima si topografia sint factorii naturali care trebuie luati in calcul. Pe linga acestea, mai exista o serie de criterii care trebuie bine analizate inainte de efectuarea unei astfel de tranzactii.

Infrastructura sau constructiile existente pe insula influenteaza foarte mult pretul. Chiar daca prin mijloacele moderne existenta electricitatii, a apei potabile sau a comunicarii prin telefonia mobila nu mai sint atit de greu de obtinut, acestea trebuie luate in calcul din cauza pretului lor. Politicul este un alt domeniu care influenteaza pretul insulelor. Stabilitatea politica din zona respectiva, nivelul taxelor si al impozitelor sau existenta unor comunitati pe acel teritoriu se pot transforma in restrictii pentru achizitionarea unei insule. Toate acestea sint factori care influenteaza pretul.

Avantaje oferite

Cumpararea unei insule este considerata mai avantajoasa din punct de vedere investitional decit achizitionarea unei proprietati obisnuite. Stagnarea ofertei pe aceasta piata garanteaza un profit constant si sigur. Frumusetile deosebite care nu se intilnesc in alte zone decit acestea, misterul oferit de o insula cu mituri despre pirati sau despre civilizatii disparute, spiritul romantic si idealist, unicitatea fiecarei insule si prestigiul sint avantajele de ordin subiectiv pe care le ofera achizitionarea unei astfel de proprietati. Pe linga oferta care stagneaza, profitabilitatea, intimitatea maxima pe care o ofera o astfel de proprietate, exclusivitatea si siguranta unei insule reprezinta avantaje care sint luate in calcul atunci cind se achizitioneaza o insula.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5352&art=156&cHash=551f7c1bb1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri