Dezvoltatorul imobiliar Brasov Logistic Park va absorbi compania Terra Leasing IFN SA, prin emiterea de actiuni in valoare de circa 6,3 milioane de lei, potrivit unui proiect de fuziune publicat in Monitorul Oficial.
Terra Leasing are in patrimoniu capitaluri proprii de circa 6,3 milioane de lei, dintre care circa 5,68 de milioane de lei reprezinta aproximativ 19,3 hectare de teren de constructii intravilan si faneata in judetul Brasov. Brasov Logistic Park are capitaluri proprii in valoare de circa 9,97 de milioane de lei. "Cel mai probabil, societatea care va rezulta in urma fuziune va vinde aceste terenuri", a declarat pentru Newsin oficialul Brasov Logistic Park, Eleonora Veress.

La momentul fuziunii, o actiune a Terra Leasing valora 100 de lei, iar o actiune a Brasov Logistic Park, un leu. Pentru fiecare actiune a societatii absorbite vor fi emise 100 de actiuni de catre societatea absorbanta.
Fuziunea se va realiza prin emiterea de 6.306.400 de actiuni cu valoarea de un leu, iar capitalul social al societatii absorbante se va majora astfel de la 10,04 milioane lei de lei la 16,35 milioane de lei.

Brasov Logistic Park SA este o companie care activeaza in domeniul promovarii si dezvoltarii imobiliare in zona judetului Brasov. Societatea a fost preluata in martie de fondul de investitii american Avalon Management International LLC. "Consider domeniul imobiliar din Transilvania ca avand cel mai mare potential de dezvoltare. Suntem convinsi ca in urmatorii zece ani, asa cum o arata toate previziunile, pe piata terenurilor, mai ales a celor situate intr-o raza de 30-40 km de orasele medii, cum este si Brasovul, se vor produce cele mai importante cresteri de valoare", declara la acea vreme J.G. Hester, oficial al acestui fond.

Compania construieste primul teren de golf de 18 gauri din Romania, care ar putea fi dat in folosinta in acelasi timp cu autostrada Bechtel. "Compania Brasov Logistic Park SA va demara si dezvolta acest proiect pana la nivelul de baza, urmand ca actionarul majoritar, fondul de investitii american Avalon Management International LLC, sa continue dezvoltarea si finalizarea proiectului prin aducerea unei firme americane specializate in operare si gestionare a terenurilor de golf", a aratat managerul de proiect in cadrul Brasov Logistic Park, Eleonora Veress.

Terra Leasing IFN SA anunta la sfarsitul lui iulie vanzarea in sistem leasing a 24 de parcele in judetul Covasna, cu suprafete cuprinse intre 307 si 588 de metri patrati, precum si a 48 de parcele in Brasov, cu suprafete cuprinse intre 490 si 4.000 de metri patrati, la preturi intre patru si sase euro pe metru patrat. Fondul american Avalon Manegement International avea o participatie de 99,14% in cadrul Terra Leasing IFN SA, respectiv de 97,25%, in cadrul Brasov Logistic Park, urmand ca, dupa fuziune, sa aiba o participatie de 97,98% in societatea rezultata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri