Portland Trust, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, cauta un investitor pentru constructia unui proiect rezidential intins pe un teren de peste 50 hectare (500.000 mp) in Moara Vlasiei, in imediata vecinatate a autostrazii A3 Bucuresti – Ploiesti.

Portland Trust, dezvoltator care a construit o serie de mari proiecte de birouri in zona de nord a Capitalei si care in prezent lucreaza la proiectul Oregon Park din zona Barbu Vacarescu – Floreasca, planuieste sa inceapa dezvoltarea si primului sau proiect rezidential la nivel local care ar urma sa cuprinda nu mai putin de 400 de case unifamiliale, dar cauta un investitor alaturi de care sa poata dezvolta acest proiect ambitios intr-un joint-venture.

“Detinem un teren in localitatea Moara Vlasiei, cu o suprafata de 50 de hectare, un spatiu care suporta o dezvoltate rezidentiala. Este situat la prima iesire situata pe autostrada A3, la 10 minute de Bucuresti, aflandu-se in imediata vecinatate a padurii. Terenul dispune de PUZ, iar avantajul sau este ca in zona se afla si ape termale. Terenul a fost cumparat in anul 2008”, a declarat Florin Furdui (foto mai jos), country manager al Portland Trust, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Managerul dezvoltatorului imobiliar sustine ca in momentul de fata se afla in negocieri cu mai multi posibili investitiori. “Cautam un partener pentru un joint-venture si purtam discutii cu diferiti investitori. Avantajul spatiului este ca acesta este detinut in proportie de 100% in regim privat, fara credite. (…) Proiectul suporta dezvoltarea unui numar de 400 de unitati locative – case individuale, cateva blocuri mici, gradinita, parcuri. Este un proiect care se va dezvolta in mai multe faze si va suporta inclusiv constructia unei piste de motocross”, a adaugat Florin Furdui.

Pe langa terenul de 50 de hectare de langa Moara Vlasiei, Portland Trust mai detine un teren intins pe o suprafata de 197 de hectare pe autostrada Bucuresti – Pitesti, un teren care suporta o dezvoltare industriala sau logistica, el fiind initial achizitionat pentru proiecte in industria auto.

“Este un teren situat intre fabrica Dacia si cea Ford de la Craiova. La vremea achizitiei, in anul 2008, a fost o oportunitate de piata. Este un spatiu aflat la vanzare sau pentru dezvoltari logistice ori industriale”, a mai completat managerul Portland Trust.

Portland Trust: Focus pe dezvoltarea de birouri. Ce urmeaza?

In ciuda planurilor cu terenurile din Moara Vlasiei si suprafata de aproape 200 de hectare de langa autostrada A1, la kilometrul 83, principalul domeniu de activitate al dezvoltatorului imobiliar ramane cel al dezvoltarii de proiecte de birouri, acolo unde Portland Trust se afla in plin proces de constructie al complexului de birouri Oregon Park.

Proiectul din zona Barbu Vacarescu – Floreasca este in linie cu estimarile de livrare, primele doua cladiri ale proiectului Oregon Park urmand sa fie livrate la inceputul acestei toamne, pentru ca cea de-a treia faza sa fie livrata in prima parte a anului 2018.

“Cladirea A a proiectului, inchiriata in totalitate catre Oracle, va fi livrata in luna august, in timp ce cladirea B va fi livrata in cursul lunii septembrie. (…) Chiriasii sunt azi mult mai educati, foarte pretentiosi si au argumente in ceea ce priveste calitatea constructiilor, economia si eficienta energetica”, a mai aratat. Sunt clienti foarte pretentiosi, care au argumente legate de calitatea constructiilor si de economia si eficienta energetica”, a mai punctat Florin Furdui.

Potrivit acestuia, in proiectul Oregon Park vor fi plantati in jur de 700 de copaci, iar cladirile de birouri vor pune la dispozitia angajatilor conexiune Wi-Fi gratuita in zonele verzi si ar urma sa ofere posibilitatea acestora de a organiza petreceri, evenimente sau diferite actiuni.

Oregon Park, cel mai nou proiect de birouri dezvoltat de Portland Trust in Bucuresti, va avea o suprafata impresionanta dedicata peisagisticii si spatiilor deschise. Spatiul verde reprezinta 30% din suprafata totala de 4 hectare a sitului si va fi alcatuit din zone cu gazon si banci, copaci indigeni, plante cu flori si arbusti ornamentali, verzi tot anul.

Proiectul din zona Floreasca - Barbu Vacarescu din Bucuresti, va cuprinde trei cladiri, cu o suprafata inchiriabila totala de 70.000 mp. Cladirea A va avea o suprafata de 20.000 mp, in timp ce cladirile B si C vor avea fiecare 25.000 mp. Primele doua cladiri sunt alcatuite din parter plus 6 etaje, fiecare cu doua niveluri de parcare subterana. Acestea se afla in stadii avansate de constructie si vor fi finalizate in aceasta vara.

Portland Trust este o companie importanta de dezvoltare imobiliara din Europa Centrala, care a fost infiintata in anul 1997. Robert Neale este proprietar si director general in cadrul companiei. Portland Trust are birouri in Praga si Bucuresti si a construit pana in prezent peste 550.000 mp de spatii comerciale noi inchiriabile.

Portland Trust este in momentul de fata al doilea cel mai mare dezvoltator de proiecte de birouri din Romania, dupa Globalworth, cu un stoc total de 112.000 mp construiti si inca 50.000 in constructie, reprezentand prima faza a proiectului Oregon Park.

Citeste si:

    Printre cladirile dezvoltate de catre Portland Trust in Romania se numara Opera Center, Bucharest Business Park sau Floreasca Park.

    Piata locala de birouri este una dintre cele mai disputate, segment de piata in care activeaza companii si dezvoltatori precum Genesis Development (Liviu Tudor), Globalworth, Immofinanz, CA Immo sau AFI Europe.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


    Setari Cookie-uri