Hanner Holding, compania lituaniana de dezvoltare imobiliara cunoscuta in Romania in special pentru dezvoltarea proiectului rezidential The Park, a confirmat informatiile wall-street.ro legate de achizitia unui teren de 11.000 mp din zona Grozavesti, urmand sa isi extinda acitivitatea pe piata locala prin achizitia terenului fostei Fabrici de Bere Grivita, din zona de centru-vest a Bucurestiului.

Aceasta achizitie marcheaza intrarea Hanner pe piata de birouri din Romania, continuand astfel cresterea organica a companiei dupa dezvoltarea proiectului The Park, dar si proiectele Carol Park Residence si City Center.

Hanner a achizitionat un teren cu o suprafata de 11.000 mp, amplasat in zona Grozavesti, in imediata apropiere a statiilor de metrou Grozavesti si Basarab. Terenul, care gazduieste trei cladiri monument - dependintele Maltarie, Orzarie si Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Grivita – a fost cumparat in schimbul sumei de cinci milioane euro.

„Dupa aproape 10 ani de prezenta in Romania, in care am dezvoltat mai multe proiecte rezidentiale, consideram ca este momentul unei investitii de amploare. Zona Grozavesti este intr-o continua dezvoltare si se contureaza deja ca un nou pol de birouri, asa incat a fost o alegere fireasca pentru prima dezvoltare mixta a Hanner in Romania, care va include o suprafata generoasa de spatii de birouri moderne”, a declarat Mindaugas Valuckas (foto mai jos), CEO Hanner Holding.

Pe segmentul de birouri, Hanner a dezvoltat pana in prezent sapte proiecte, care totalizeaza peste 150.000 mp, din care 50.000 mp vor fi livrati in perioada imediat urmatoare. Printre chiriasii Hanner se numara companii multinationale precum Henkel, Johnson & Johnson, Nokia, Novartis, Rockwool, MSC, Servier sau Ambasada Israelului. Hanner a fost desemnata in Lituania ani la rand cel mai important dezvoltator, cel mai premiat proiect fiind cladirea Europa Business Center, cea mai inalta din tarile baltice, cu peste 148 de metri inaltime.

La nivel global, Hanner are o vasta experienta in dezvoltarea de proiecte imobiliare pe pietele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus si Romania si are in plan extinderea in Germania si Marea Britanie. Compania detine active in valoare de peste un miliard de euro si realizeaza investitii folosind resursele proprii.

Pe segmentul rezidential, la nivel global, compania a dezvoltat peste 4.000 de apartamente, cu o suprafata construita de 400.000 de mp, fiind implicata si in constructia de spatii logistice, cladiri de birouri, spatii comerciale si parcari subterane sau supraetajate, care totalizeaza peste 250.000 mp.

In Romania, Hanner a investit pana in prezent peste 60 de milioane euro in trei proiecte rezidentiale, respectiv The Park, Carol Park Residence si City Residence.

Wall-Street.ro a scris in editia de marti, 12 iulie 2016 despre tranzactia dintre Forte Partners si Hanner, in care compania lituaniana ar fi platit 5 milioane de euro pentru un teren de 11.000 mp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri