Primavera Development, companie fondata in 2006 si implicata in dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes cum ar fi S-Park, Frumoasa Offices sau sediul Danone, va construi un centru comercial in centrul orasului Sibiu, pe terenul fostei fabrici Simerom, langa Podul Garii.

Proiectul, denumit Festival Shopping Center, a intrat in linie dreapta dupa ce la finalul lunii iunie a fost obtinut Planul Urbanistic Zonal (PUZ), deschiderea centrului comercial fiind estimata pentru a doua parte a anului 2018. Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a fost desemnata consultant exclusiv pentru inchirierea proiectului al carui design a fost realizat de arhitectii firmei Chapman Taylor.

„Prin obtinerea PUZ am facut un nou pas important in dezvoltarea proiectului Festival Shopping Center, un mall prin care ne propunem sa dam o noua dimensiune experientei de shopping si petrecere a timpului liber pentru sibieni si vizitatorii orasului”, a declarat Daniel Tanasoiu, reprezentant in cadrul Primavera Development.

Festival Shopping Center va fi primul centru comercial de tip mall din orasul Sibiu, proiectul avand o suprafata inchiriabila de aproximativ 42.000 de metri patrati va fi ancorat de un hipermarket, va include o componenta puternica de fashion si o oferta completa pentru petrecerea timpului liber in cele peste 160 de unitati comerciale. Investitia este estimata la aproximativ 70 milioane de euro.

Primavera Development este o companie de dezvoltare imobiliara fondata in urma cu mai bine de 10 ani. De-a lungul timpului, Primavera Development a dezvoltat sase proiecte de birouri cu o suprafata inchiriabila cumulata de aproximativ 45.000 mp.

Printre acestea pot fi mentionate parcul de afaceri S-Park din zona Pietei Presei Libere, Frumoasa Office Building din zona Pietei Victoriei sau EOS Business Park, sediul Danone din Colentina. Totodata, compania a dezvoltat si spatii logistice cu o suprafata de peste 10.000 mp in zona de est a Capitalei, precum si un ansamblu rezidential in nordul orasului. In prezent, alaturi de Festival Shopping Center, compania are in diverse faze de dezvoltare mai multe proiecte rezidentiale si de birouri localizate in principal in Bucuresti.

Sibiul devine in acest fel punctul principal de atractie pentru investitiile in proiecte comerciale, dupa ce si NEPI a achizitionat in acest an proiectul Shopping City Sibiu, in schimbul a 100 milioane de euro, cea mai mare tranzactie de retail inregistrata in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri