ParkLake, cel mai mare si mai asteptat centru comercial pe piata din Romania in 2016 si-a deschis portile pe 1 septembrie, iar asteptarile clientilor au fost cu atat mai mari cu cat dezvoltatorii proiectului au promis sa aduca multe noutati in peisajul autohton al mall-urilor din Romania.

Din pacate, insa, eforturile dezvoltatorilor Sonae Sierra si Caelum Development nu s-au ridicat pe masura asteptarilor clientilor, care au sesizat probleme aproape la fiecare pas. Contul de companie al ParkLake Shopping Center este plin de comentarii, in linii mari, negative, despre noul centru comercial aflat la confluenta cartierelor Titan-Dristor-Salajan.

Peste 500 de vizitatori si-au manifestat opinia despre noul centru comercial, iar zeci de mii de clienti i-au trecut pragul proiectului, in care au sesizat o serie de probleme care nu au fost gestionate de constructor si dezvoltator, cum ar fi accesul in parcare, lipsa oxigenului din parcare sau gestiunea insuficienta a resurselor firmei de curatenie.

Cea mai mare problema sesizata si reclamata de clientii si vizitatorii centrului comercial in primele doua saptamani a fost cea a gestiunii parcarii, in care acestia au sesizat cozi interminabile, blocaje, zeci de minute pentru gasirea unui loc de parcare sau parasirea centrului comercial

Utilizatorul Cosmin Grigore scrie, intr-o recenzie la postarea de pe Facebook, despre problemele pe care clientii le pot intampina daca detin o masina cu garda la sol mai mare. “Posesorii de masini joase sa aiba trebuie sa aiba mare grija la iesirea din parcare,, mare atentie la bara din fata ca panta este cat un munte si riscati sa o spargeti”, scrie acesta in postarea sa.

La randul sau, Alexandra Mihaela puncteaza intr-o recenzie ca parcarea este foarte prost gandita, iar cinematograful Cinema City ParkLake nu dispune de tehnologie 4Dx.

Majoritatea clientilor centrului comercial acuza proiectarea parcarii si sustin ca este inadmisibil ca gasirea unui loc de parcare, precum si iesirea din parcare sa fie adevarate provocari de zeci de minute. Mai mult, soferii sunt cel mai afectati de proiectul comercial care, seara, blocheaza traficul pe sensurile de mers catre cartierele Titan sau Salajan.

Utilizatorul Florin Jugravu scrie ca seara, la ora 21 , traficul se desfasoara bara la bara pe bulevardul Camil Ressu, de la Dristor la str. Ramnicul Sarat, implicit bulevardul Liviu Rebreanu.

In primele zile de la deschidere, utilizatorul Ovidiu Cristian Andrei sustinea ca dezvoltatorii centrului comercial s-au grabit sa inaugureze proiectul, fiind nemultumit de faptul ca multe magazine au fost inchise, iar jumatate dintre brandurile prezente le-a catalogat drept “indoielnice”.

Un alt utilizator sustine ca pe langa parcarea mall-ului prost gandita, ParkLake este si un centru comercial intunecos, care este asemanator unei cripte, fiind un proiect care lasa impresia ca este neterminat.

Utilizarea leaganelor din ParkLake, blocata: ce probleme au aparut

Inca de la deschiderea centrului comercial, leaganele din ParkLake au fost principala atractie a tinerilor care le-au luat cu asalt, dupa cum am subliniat si in reportajul de la inaugurare. Dupa nici o saptamana, acestea au fost scoase din uz.

Leaganele si obiectele de decor nu au scapat de testele de rezistenta, asta dupa ce grupuri de tineri si-au manifestat interesul pentru solutiile decorative. Au rezistat, insa numai pentru cateva zile.

Contactati de catre wall-street.ro, reprezentantii Sonae Sierra nu au raspuns solicitarii legate de problemele cu care s-a confruntat ParkLake in primele doua saptamani de la deschidere pana la publicarea articolului.

Ce au apreciat clientii la noul mall ParkLake

Cum orice constructie noua de mall atrage dupa sine reactii negative, exista si foarte multi utilizatori care au apreciat centrul comercial.

Sunt multi utilizatori care sustin ca ParkLake este cel mai reusit mall din Bucuresti si se arata increzatori ca vor urma schimbari, iar acestea se vor vedea abia dupa o luna de la deschidere. “Se observa ca s-a deschis in graba. Peste o luna o sa fie toate puse la punct”, a scris Vlad Graur, comentand la pagina centrului comercial ParkLake.

In general, cei care apreciaza proiectul ParkLake sunt locuitorii aflati din proximitatea centrului comercial, dar si persoane care apreciaza arhitectura acestuia, designul sau, legatura cu parcul sau toaletele. Desi suna ciudat, unul dintre cele mai inedite spatii ale centrului comercial este cel al toaletelor, care se diferentiaza de tot ceea ce s-a vazut pana acum in Romania.

Un alt punct forte al mall-ului ParkLake este reprezentat de zona restaurantelor, acolo unde vizitatorii pot lua masa in spatii inedite si intr-un concept complet diferit de ce a existat pana acum in Romania.

Printre concurentii “zonali” ai ParkLake se numara Mega Mall (soseaua Iancului – Pantelimon), Bucuresti Mall (primul mall deschis in Romania, in 1999, renovat in prima parte a acestui an), dar si proiectul Iris Titan Shopping Center. In dezvoltare se mai afla proiecte precum Veranda Mall Obor (Prodplast Imobiliare), Shopping City Piatra Neamt (NEPI)sau Shopping City Timisoara (NEPI).

La nivelul Bucurestiului, printre cele mai mari centre comerciale se numara Baneasa Shopping City, AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza sau Mega Mall.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri