Romanii s-au aratat interesati la Targul Imobiliar de apartamentele de doua si de trei camere, cu preturi mai accesibile, in timp ce apartamentele mai scumpe, amplasate in zona de nord a Capitalei, sunt cumparate de catre strainii atrasi de potentialul investitional al acestora
"Cele mai vandute sunt locuintele cu doua camere, a declarat pentru NewsIn directorul de vanzari in cadrul companiei South Pacific Group, Nicu Dinu. Duplexurile sunt cautate mai mult de straini", a explicat acesta.

Constructorul australian South Pacific Group a fost prezent la targ cu ansamblurile rezidentiale Adelaide, Sydney si Melbourne, amplasate in zona Tunari, care cuprind locuinte cu unul, doua sau trei dormitoare si duplexuri. Locuintele pot fi achizitionate la preturi intre 64.260 de euro si 309.400 de euro, pretul incluzand, intre altele, mobilierul si aparatura pentru bucatarie si baie.

In acelasi timp, circa 18% din locuintele pe care le va aduce pe piata ansamblul Perla Residence, amplasat in zona de nord a capitalei, sunt deja vandute. proiectul cuprinde apartamente cu doua, trei si patru camere, vile, un club privat, un centru de fitness si un mini-market, precum si o parcare subterana. Toate categoriile de locuinte pe care le propune proiectul au fost la fel de interesante pentru clienti.

"Cei mai multi dintre acestia sunt cetateni straini, spanioli, iatalieni, britanici si au achizitionat aceste locuinte pentru ca au apreciat potentialul investitiei", a declarat pentru NewsIn directorul de vanzari in cadrul Crown Constructions, Andreea Draghin. Crown Constructions este compania care construieste ansamblul rezidential Perla.

Orhideea Gardens, situat pe calea Plevnei, in apropiere de Gradina Botanica aduce pe piata rezidentiala din Bucuresti circa 400 de apartamente cu doua, trei sau patru camere si de tip penthouse, cele mai vandute fiind apartamentele cu trei camere. Vanzarile au inceput in mai si, pana in prezent, exista acorduri si rezervari pentru circa 170 de locuinte.

Ansamblul rezidential Jupiter, pe care il construieste Real Construction Company SA, cuprinde 196 de locuinte, in trei blocuri, amplasate in apropiere de Piata Sudului din Bucuresti. Din luna aprilie, de cand au inceput vanzarile, s-au vandut circa 75% din locuinte, preferate fiind cele cu trei camere. Suprafetele construite ale locuintelor variaza intre 67 si 205,1 metri patrati, iar preturile la care acestea pot fi achizitioneata sunt de la 71.000 de euro la 247.200 de euro, la nivelul lunii octombrie. Preturile includ mobila si electrocasnice pentru bucatarie si baie, instalatii de aer conditionat si centrale termice proprii.

City Center Residence, care se construieste in apropiere de Parcul Carol, cuprinde 104 apartamente, de la cele de tip garsoniera la apartamente cu cinci camere. Vanzarile au demarat la inceputul lui octombrie, ansamblul fiind vandut in prezent in proportie de 35%. Cel mai cautate sunt apartamentele cu doua si cu trei camere, au aratat reprezentantii Europa Group, compania care investeste in acest proiect . Suprafetele locuintelor oscileaza intre 52.07 si 219,40 de metri patrati. Preturile variaza intre 111.320 si 422.506 euro, fara TVA.

De asemenea, in asamblul rezidential North Point, promovat de compania imobiliara Regatta, care este amplasat in apropiere de "Paradisul verde", preferate sunt apartamentele cu doua si cu trei camere. Ansamablul cuprinde un bloc 17 apartamente cu doua, trei, patru camere si de tip penthouse.

Ansamblul rezidential Noor este alcatuit din 200 de apartamente cu doua si cu trei camere, din care, pana in prezent, s-au vandut circa 40%. Cele mai cautate sunt cele cu doua camere si cu trei camere.

Si din cele 317 apartamente ale ansamblului rezidential New Town, care va fi ridicat in zona Dristor, cele mai vandute au fost apartamentele cu doua si cu trei camere, au declarat reprezentantii companiei imobiliare CB Richard Ellis, companie care promoveaza proiectul.

In acelasi timp, cele mai vandute apartamente ale ansamblului rezidential Belvedere pe care compania de constructii Rotary il ridica in Baneasa, in apropiere de Porsche Bucuresti Nord, sunt cele de trei si patru camere. De la lansarea proiectului, la inceputul lui octombrie, si pana in prezent, s-au vandut circa 100 de locuinte. Petul apartamentelor era la lansare de 1200 de euro, fara TVA, pe metru patrat. Pe fondul cererii in crestere, acesta ar putea ajunge pana la 2000 de euro pe metru patrat, fara TVA, apreciaza reprezentantii companiei de constructii.

Companiile si-au prezentat oferta de locuinte in cadrul editiei de toamna a Targului National Imobiliar, care se desfasoara in intervalul 18-22 octombrie la World Trade Plaza. Evenimentul este organizat de Ad Media, BDOBC, intre parteneri numarandu-se Domus Stil, BCR, South Pacific Group, Banc Post, Mobexpert, Gerard Roofing Systems, Banca Romaneasca si alte companii din domeniul imobiliar, al constructiilor, al serviciilor financiare etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri