Grupurile GE Real Estate Central & Eastern Europe si Helios Phoenix au anuntat ca au contribuit cu 175 milioane euro pentru a crea o companie cu capital mixt care va construi hale in Romania
Aceasta operatiune, ce marcheaza intrarea grupului GE Real Estate pe piata imobiliara din Romania, va avea drept obiectiv primar construirea a sapte depozite de logistica si distributie in cele mai mari orase ale tarii.

Aceasta decizie a fost luata pe fondul cresterii cererii pentru hale industriale de calitate superioara si amplasamente de logistica in Romania, datorita majorarii substantiale a ritmului de crestere a produsului intern brut, arata comunicatul.

Primele proiecte, ce vor fi dezvoltate pe baza speculativa, vor fi amplasate in Bucuresti, Timisoara, Brasov si Cluj.

Phoenix Real Estate este prezent pe piata romaneasca inca din 2001. Helios Properties este o companie britanica specializata in constructia de hale, care, impreuna cu Phoenix Real Estate au creat in 2006 o companie cu capital mixt pentru dezvoltarea si administrarea halelor industriale si amplasamentelor de logistica din Romania.

"Noi, cei de la Helios Phoenix, suntem incantati sa colaboram cu GE Real Estate, una dintre cele mai mari companii din lume implicate pe piata imobiliara, pentru a dezvolta in comun cel mai important proiect imobiliar industrial din Romania de pana acum", a declarat presedintele Helios Phoenix, Nestor Myrianthous

"Romania este a opta piata a noastra din regiune si, ca si in pietele in care am fost activi in trecut, speram sa ne extindem prezenta prin parteneriate cu actori locali, precum Helios Phoenix", a declarat directorul administrativ al GE Real Estate Central and Eastern Europe, Karima Habra.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri