Spaniolii de la GEA Prasa vor investi in Romania 300 de milioane euro in proiecte imobiliare, in urmatorii trei - patru ani, in Bucuresti si Constanta, dar si in alte orase mari din tara, au declarat reprezentantii dezvoltatorului imobiliar.
GEA Prasa a lansat primul proiect imobiliar al companiei de pe piata locala, un ansamblu rezidential care se va ridica pe o suprafata de 53.500 metri patrati.

Laguna Residence va fi construit pe terenul fostei baze sportive Keoke, proiectul totalizand 504 locuinte de lux, spatii comerciale, terenuri de sport si promenada la lac, investitia ridicandu-se la aproximativ 96 milioane de euro.

Prima faza de dezvoltare a proiectului vizeaza finalizarea a 252 de apartamente dispuse in noua cladiri si vor fi date in folosinta cel mai devreme in luna octombrie a anului 2009. Intreg proiectul urmeaza a fi finalizat la sfarsitului anului 2010 inceputul anului 2011.

Compania spaniola mai are in plan constructia a doua noi ansambluri rezidentiale de case in Constanta si un nou cartier rezidential in Bucuresti.

"Pana in prezent am cheltuit aproximativ 120 milioane de euro in achizitia de terenuri, iar pentru urmatorii ani ne-am propus investitii de 300 milioane de euro atat in Bucuresti, cat si in alte orase mari din tara. In 2008 vom demara pe terenurile fostei fabrici de ulei Muntenia din Bucuresti constructia unui nou cartier rezidential cu 2.000 de locuinte. Investitia estimata se ridica la 140 milioane euro", a declarat country manager al GEA Prasa, Dorinel Cazacu.

Planurile de viitor ale companiei in Romania vizeaza achizitionarea de noi terenuri si extinderea in toate marile orase din Romania.

Compania spaniola GEA Prasa a fost formata in urma asocierii dintre grupurile GEA 21 si Grupo Prasa. Grupo Prasa a intrat in 2005 pe piata imobiliara din Romania, si are in portofoliu proiecte imobiliare in Europa, America de Sud si Africa de Nord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri