Dezvoltatorii se muta din oras si se orienteaza catre constructia de ansambluri rezidentiale de blocuri in localitatile limitrofe Capitalei in special din cauza preturilor terenurilor care au crescut constant in ultimii ani, au declarat pentru NewsIn, analistii imobiliari din piata.
Migratia dezvoltatorilor spre zonele limitrofe se produce in principal din cauza numarului tot mai scazut al terenurilor cu suprafete mari din interiorul orasului. Potrivit analistilor imobiliari, nu numai ca terenurile mari, pretabile pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidentiale sunt in numar foarte mic, dar pretul celor care au mai ramas depaseste bugetul multor dezvoltatori. Acestia mai spun ca tinand cont si de extinderea Capitalei prin proiectul Zona Metropolitana, preturile terenurilor din zonele limitrofe vor creste constant, mult mai rapid decat cele din interiorul orasului, unde preturile incep usor sa se echilibreze.

"Pe segmentul tranzactiilor cu terenuri din apropierea Capitalei, investitiile au crescut, datorita randamentul ridicat oferit de acestea in ultimii 2-3 ani. Chiar daca de cele mai multe ori, cei care investesc in terenuri sunt nevoiti sa faca o serie intreaga de demersuri pentru dezvoltarea zonei, care implica investitii substantiale in urbanism, utilitati si chiar strazi, avantajele pe care le ofera aceste zone primeaza. Intre acestea amintim pretul inca accesibil al terenurilor din aceste zone, suprafete disponibile foarte generoase care ii permit unui dezvoltator ca pe langa locuintele propriu-zise sa amenajeze si spatii de relaxare si entertainment", a declarat pentru NewsIn Monica Marin, Partner Manager al companiei imobiliare EuroMetropola.

Reprezentantii companiei Cushman & Wakefiled Activ Consulting sunt de parere ca ansamblurile rezidentiale din zonele limitrofe Bucurestiului sunt binevenite, in masura in care ofera o infrastructura interna adecvata, acces la utilitati si servicii, necesare unui nivel decent de confort.

"Valoare adaugata o aduc si alte facilitati, care tin exclusiv de locatia noilor ansambluri: spatii verzi vaste si zone de recreere, spatii comerciale, gradinite cluburi de fitness si sanatate, etc. Foarte important este si acccesul catre Bucuresti, care este destul de anevoios. In acest sens, ar fi binevenita reabilitarea si imbunatatirea atat a soselelor care conecteaza Bucurestiul cu zonele in care se dezvolta aceste ansambluri rezidentiale, cat si a bulevardelor care asigura continuitatea accesului in interiorul orasului", a precizat pentru NewsIn Ciprian Trandafirescu, seful departamentului rezidential din cadrul Cushman & Wakefiled Activ Consulting.

Directorul deparatamentului de vanzari rezidentiale al Regatta, Robert Teodorescu este de parere ca avand in vedere aglomeratia din centrul Bucurestiului sidin cartiere, comunele din jurul Capitalei incep sa reprezinte o alternativa viabila pentru dezvoltatori. "Cele mai apropiate si cele mai cautate localitati sunt Corbeanca, Mogosoaia, Snagov, Peris, Chencea si Branesti, iar preturile in general se estimeaza ca vor creste in urmatorii 2-5 ani".

Potrivit analistilor imobiliari zona de nord inregistreaza cel mai inalt grad de interes din directia investitorilor. In Baneasa si Pipera preturile pornesc de la 250 euro si ajung pana la 1.400 de euro. Alte zone de interes in nord sunt Otopeni, Snagov, Corbeanca, Balotesti, Buftea, Chitila, Tamas, Gulia. In Gulia terenurile costa acum intre 25 si 45 de euro, dar tinand cont ca aici se vor construi cinci proiecte rezidentiale de aproximativ 100 milioane de euro, este cert ca preturile vor creste in scurt timp.

"Dezvoltatorii se orienteaza deja si spre sud, intuind potentialul care se afla in zona comunelor limitrofe Capitalei aflate imediat dupa linia de centura, astfel incat s-au demarat deja proiecte de asambluri de blocuri si vile in zone precum Popesti-Leordeni, Berceni sau Jilava", a precizat si Oana Taraze, Associate Managing Director al companiei EuroHouse.

Spre vest, o zona de foarte mare interes este Sabareni, unde s-a anuntat deja demararea constructiei a patru ansambluri rezidentiale la inceputul anului viitor. Preturile terenurilor din Sabareni variaza in acest moment intre 15 si 35 de euro, iar analistii se astepta la cresteri de pana la 50%, pe masura ce mini-oraselul se va dezvolta si vor fi facute investitii importante in infrastructura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri