Ritmul de vanzare a caselor existente din Statele Unite a scazut in martie cu 2%, comparativ cu nivelul din aceeasi luna a anului trecut, pana la o rata anuala de 4,93 milioane locuinte, arata un raport al Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA, citat de Reuters.
Raportul Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA arata ca piata imobiliara americana se confrunta in continuare cu probleme.

Economistii chestionati de Reuters estimasera o scadere a vanzarilor de case pana la o rata anuala de 4,92 milioane locuinte, de la nivelul de 5,03 milioane locuinte din februarie, cand vanzarile de case existente au stagnat in SUA.

Numarul de case scoase la vanzare a crescut cu 40.000 de locuinte, pana la 4,06 milioane de case, suficient pentru a asigura oferta timp de 9,9 luni in ritmul actual al vanzarilor, comparativ cu 9,6 luni in februarie. Intre timp, pretul median al caselor de pe piata SUA a scazut cu 7,7%, fata de perioada echivalenta de acum un an, pana la 200.700 dolari.

Scaderea valorii caselor pe piata SUA a determinat mai multe banci sa aplice sechestre si a dereglat standardele de creditare de pe multe piete.

Dintre casele scoase la vanzare, 18% au un capital negativ si sunt fie intr-un proces de sechestru, fie urmeaza sa fie vandute rapid, astfel incat banca va pierde o anumita parte din creditul pe care il acordase initial.

"Aceasta este una dintre frustrarile membrilor nostri", a comentat, pentru Reuters, economistul sef al Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA, Lawrence Yun. Acesta a adaugat ca bancile au batut pasul pe loc in ceea ce priveste aprobarea vanzarilor rapide.

Titlurile Trezoreriei americane s-au ieftinit dupa publicarea statisticilor pentru piata imobiliara americana, care au indicat o scadere mai mica decat anticipa piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri