Atrium Centers a inceput lucrarile de constructie a shopping mall-ului Atrium Center Cluj, pentru care a estimat investitii de 87 milioane de euro, data finalizarii find al al doilea semestru din 2009.
Atrium Center Cluj va fi ridicat pe terenul vechii fabrici Tricotaje Somesul si va avea o suprafata totala construita de 96.000 metri patrati. Lucrarilor de excavare au inceput pe 5 mai, iar antreprenorul nominalizat pentru executia acestor lucrari este compania Apolodor Comimpex SRL.

Astazi, Atrium Centers va avea rezultatele oficiale ale licitatiei pentru desemnarea Antreprenorului General al proiectului Atrium Center Cluj, organizata si gestionata de compania E.C. Harris, consultantul de management al proiectelor Atrium Centers.

„Pana in prezent, rata de ocupare pentru proiectul nostru de la Cluj este de 42 % in ceea ce priveste parteneriatele, acestea reprezinta 70% din suprafata inchiriabila. Mai mult, Atrium Centers va introduce retaileri internationali importanti care nu sunt prezenti pe piata locala", a declarat Adina Calinescu (foto), Country Manager al Atrium Centers Romania.

Potrivit managerului Atrium Centers, agent exclusiv de leasing pentru proiectul din Cluj este compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Activ Consulting. Cea mai importanta ancora a Atrium Center Cluj va fi supermarketul Billa. Printre viitori chiriasi se numara si Centrofarm, Sephora, Mother Care, Levi’s, Kenvelo, Marks & Spencer, Other, Sprigfield, Reserved, Cropptown si Altex. De asemenea, Atrium Centers a incheiat un parteneriat cu Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est, pentru inchirierea a 10 sali de cinema.

Cel mai important concurent pe care Atrium Center Cluj il va avea este Iulius Mall, un centru comercial inaugurat de Iulius Group in toamna anului trecut, cu o suprafata de 155.000 de metri patrati, ce a necesitat o investitie de 70 de milioane de euro. Iulius Mall are ca ancora principala supermarketul Auchan.

Atrium Centers dezvolta, in prezent, patru proiecte in Romania, localizate in Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca si Satu Mare . Centrele comerciale vor avea in total circa 300.000 de metri patrati.

„Atrium Centers considera piata romaneasca o piata cheie si, asa cum a anuntat anterior, isi va continua activitatea de dezvoltare a mai multor proiecte in Romania si tarile invecinate”, a mentionat Michael Israeli, Managing Director Atrium Centers.

Dezvoltatorul face parte din Dawnay, Day Group, care detine o experienta de peste 20 de ani in domeniul investitiilor imobiliare private pe piata proprietatilor din Europa, in tari precum Germania, Cehia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Statele Baltice si India. Dawnay, Day PanTerra ofera expertiza in investitii imobiliare si administrarea activelor, servicii financiare si investitii de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri